Zijn vader Catoki presteerde op het hoogste level onder Phillip Weishaupt en Emil Hallundback. Reeds vele van zijn nakomelingen springen ook op het hoogste niveau zoals o.a. Cath me if you Can onder Ann Kellnerova en Contanga 3 met Alberto Zorzi.

Ermitage zijn moeder is de Kannan-dochter Belleaventure Kalone die als jong paard geblesseerd werd en enkel voor de fokkerij is ingezet. Ermitage is haar eerste product. Zijn grootmoeder Blague du Maury sprong zelf op 1m35 niveau. Zij is o.a. de moeder van Vertige Kalone (Berlin) die op 1m45 niveau springt en ook Prestige Kalone (Potter du Manaou ) die 1m60 springt onder Phillippe Rozier. Jasione x zijn 3de moeder is ook de moeder van de hengst Quercus du Maury en grootmoeder van de bekende anglo-arbe hengst Fusain du Defey.Deze Anglo stam is een zeer bekende en gegeerde stam voor zijn sportpaarden alsook de gekeurde hengsten die er reeds zijn uit voortgekomen.

Prestaties

Gekeurd op 3 jarige leeftijd voor BWP en Selle Français, Sprong in het oog tijdens Hengstencompetitie 4,5 en 6 jarigen. In 2021 vervoegede Ermitage de stallen van Gilles Thomas waar ze naar verschillende ereplaatsen in de CSIYH van Valkenswaard, Lier en Opglabbeek sprongen. Ook kreeg hij de BWP Young Stallion Award toegewezen dat jaar. Ermitage wordt dit jaar 8 en zal zich stilaan voorbereiden op de hogere proeven. Ermitage Kalone werd in 2022 ook gekeurd voor KWPN

Nakomelingen

Zijn eerste nakomelingen zijn geboren in 2018. Ook al zijn deze nog vrij jong, zijn er toch al enkele die zich lieten opvallen op verschillende wedstrijden vrijspringen, prijskampen en op de BWP Hengstenkeuring. Denken aan SUNDAY JM (3de op hengstenkeuring BWP 2021), SOLEIL OPTIMUS (gekeurd voor BWP en aangekocht door VDL Stud), EXTREME D’EMMA Z (blikvanger op de BWP Hengstenkeuring 2022)

ALLE INFO


F. © Sportfot