Naar goede gewoonte kan je ook nu weer heel wat kwaliteit verwachten in de catalogus van de Foal Auction 111. Het bloed van heel wat tophengsten werd gecombineerd met merries die hun strepen in de fokkerij al lang verdiend hebben.

 

Baloudette DW Z, uit de succesvolle Quinette moederlijn

 

 Op lot nummer negen zien we de Zangersheide merrie Baloudette DW Z terug. De vader, Balou du Rouet, werd gecombineerd met de succesvolle lijn van Quinette, die al meerdere succesvolle paarden heeft voortgebracht. Zo zien we bijvoorbeeld Gloria vh Kluizebos en Halla v/h Kluizebos terug, beide succesvol op 1m45-niveau. En ook Waikiki van’t Kluizebos, succesvol onder Dirk Demeersman op 1m50-niveau, kan niet in deze lijst ontbreken. Kortom, door te investeren in Baloudette DW Z investeer je gegarandeerd in een mooie toekomst!

 

Choupie JM Z, een combinatie van de beste hengsten uit de beste moederlijn

 

Het merrieveulen Choupie JM Z, lotnummer 11, is met haar bloedlijnen zeker eentje om de gaten te houden. Haar wereldberoemde vader Comme Il Faut, die op het allerhoogste niveau gepresteerd heeft met Marcus Ehning, heeft zelfs geen introductie meer nodig. Maar ook uit de moederlijn zien we een hengst om u tegen te zeggen, namelijk de al even beroemde Diamant de Semilly. Uit de derde dam, met als moeder Sauterelle de la Pomme, zijn verschillende toppaarden gekomen waaronder de 1m60-hengst Vagabond de la Pomme. Kortom: met Choupie JM Z is het onmogelijk om een miskoop te doen want de kwaliteit is verzekerd in het bloed.

 

Domina van de Watering Z, de volle zus van de 1m60 GP-springende Karmel Van De Watering

 

Deze Domina van de Watering Z, lotnummer 14, is opnieuw een prachtig voorbeeld van uitzonderlijke kwaliteit gecombineerd in een veulen. De alom bekende Diamant de Semilly heeft al talloze succesvolle nakomelingen, zoals Don VHP Z en Emerald Van’T Ruytershof, en in de moederlijn zien we de wereldberoemde Quick Star. Bovendien heeft de moeder van dit merrieveulen, Samba des Etisses, eerder al de 1m60-springende Karmel van de Watering voortgebracht. Met de aankoop van Domina van de Watering Z investeer je dus in een rechtstreekse zus van een bewezen 1m60-paard!

 

Chanel de Jolie Z, een unieke kans om een merrieveulen uit de grootmoedersstam van Cordula de Laubry te kopen

 

In lot 18 zien we opnieuw twee wereldberoemde hengsten die zich al ruimschoots bewezen hebben. De vader van Chanel de Jolie Z is niemand minder dan Codex One, de hengst die succesvol is geweest op het hoogste niveau met Christian Ahlmann. In de moederlijn zien we Nabab de Reve terug en die moeten we al helemaal niet meer introduceren. Verder zien we in de grootmoederslijn Cordula de Laubry terug, die op haar beurt al talloze succesvolle paarden heeft voortgebracht. Denk maar aan Jericho Odeveld, actief op 1m45-niveau met Thibault Le Jeune of de 1m60-springende Fantomas de Muze, actief onder Karline de Brabander. Kortom: succes verzekerd met zo’n indrukwekkende combinatie van toppaarden.

 

Kassandero AB Z, hengstenveulen van Kassander van’t Roosakker uit de beroemde La Lande-familie

 

Op nummer 23 zien we het eerste hengstenveulen in de kijker en dat is niet de minste. Kassandero AB Z stamt af van Kassander van’t Roosakker, op zijn beurt weer een zoon van Echo van’t Spieveld. De moeder, Jasika AB, stamt dan weer af van Semillion La Lande. Die bracht al verschillende toppaarden naar voren zoals de 1m55-springende Firestone AB en de 1m45-springende Casiano Z. Dit hengstenveulen is ongetwijfeld een interessante investering, niet alleen voor de sport maar ook voor toekomstige hengstencompetities en in de fokkerij.

 

Gigi van het Distelhof Z, een super KWPN moederlijn gecombineerd met Willem Greve’s toppaard Grandorado TN

 

Ook Gigi van het Distelhof Z, nummer 26, is een merrieveulen om in de gaten te houden. Haar vader Grandorado TN is al super succesvol geweest met Willem Greve op het allerhoogste niveau. In de moederlijn vinden we de topvererver Indoctro dan weer terug. Bovendien heeft de moeder van Gigi reeds een 1m50-paard geproduceerd, namelijk Aviator Z. Door te investeren in dit merrieveulen krijg je gegarandeerd kwaliteit dankzij de bewezen topstammen die dit veulen samenbrengt.


Wellington, een hengstenveulen van Conthargos gecombineerd met de Charley moederlijn van Doron Kuipers

 

Op lot 28 zien we het laatste maar zeker en vast niet het minste veulen van de 111 Foal Collection. Dit prachtige hengstenveulen stamt af van Conthargos, die al meerdere 1m60-paarden geproduceerd heeft. Easy Girl (1m60), Pia Contra (1m60) en Cosa Nostra (1m65) hebben allemaal dezelfde vader als Wellington. In de tweede dam zien we Eva-Maria en dat is de moeder van onder andere Elina Maria (1m60) en Elke Maria (1m60). Maar het hoogtepunt uit deze moederlijn is ongetwijfeld de 1m70-springende Charley, die samen met zijn ruiter Doron Kuipers heel wat heeft gepresteerd op het allerhoogste niveau. Kortom: wie investeert in dit top hengstenveulen, gaat gegarandeerd een prachtige toekomst tegemoet.

 

Meer weten over de verschillende veulens die aangeboden worden op de Foal Auction 111? Bekijk dan de hele collectie op de website klik hier