Ze hebben samen al ontelbaar veel eindzeges op naam, voornamelijk bij de jonge paarden. “We hebben altijd de focus gelegd op de ontwikkeling van jonge springpaarden. Door die ervaring hebben we ook paarden leren doorgronden al vanaf een jonge leeftijd. Daarom geloof ik ook zo sterk in Qannando B&V,” vertelt Valentijn de Bock.

“Qannando B&V motiveert me dan ook om naast het paardrijden me ook te gaan focussen op de taken als hengstenhouder.” gaat De Bock verder. “In de vaderlijn van Qannando vinden we verschillende Grand Prix hengsten met Kannan, Emerald van ‘t Ruytershof, Nabab de Rêve, For Pleasure, Darco en Chin Chin. Een groot deel van deze hengsten nam al succesvol deel aan de Olympische Spelen.”



“De moederlijn van Qannando B.& V. heeft verder vele Grand Prix paarden gebracht zoals Killer Queen VDM, Winnares WB Grand-Prix Aachen 2021, winnares WB Mechelen, GP & GCT Doha 2020, Levis de Muze, de revelatie van de laatste Europese Kampioenschappen 2021, Toupie de la Roque, Walnut de Muze, Narcotique de Muze II,…” gaat de Oost-Vlaming verder. “Kortom ik ben ervan overtuigd dat het papier van onze hengst voor zich spreekt. Belangrijker is wat hij laat zien als jonge hengst. Hij staat er gewoon!”

“Qannando laat zich opvallen in de sport. Dit jaar heeft hij al elke wedstrijd waaraan hij heeft deelgenomen dubbel foutloos gesprongen, en heeft daarbij zes keer een top vijf plaats weten te behalen.” vult dochter Audrey de Bock aan!

Toppaard, dat voel je

“Ik moet toegeven dat Qannando gewoon super is om te rijden,” vertelt De Bock. “Het is een droom van een paard om te rijden. We zijn uiteraard al wat op elkaar afgestemd. Wat leuk is dat hij voldoende bloed heeft om met gemak een parcours te rijden. Zijn karakter is daarbij een plus. Zowel op wedstrijd als op training is hij super braaf om te rijden. Zelfs op de vrachtwagen wanneer hij samen met andere paarden even moet wachten. Ik denk ook dat dat Qannando B&V typeert. Een statige hengst met een peperkoeken hartje tenzij in de ring, dan draait hij de knop om en wil alleen maar winnen.”

Van ruiter naar hengstenhouder

“We willen uiteraard altijd blijven rijden, maar ik geloof zo hard in Qannando dat ik de stap gewaagd heb om hem te exploiteren als hengst. Zijn kwaliteit is onbeperkt, dan is die stap maken natuurlijk heel eenvoudig.” gaat De Bock verder.

Meer info: db-horses.be

Dit artikel verscheen in De Paarden Gazet