Foto: Bamboleo JC (v. Ermitage Kalone - fokker / eigenaar: Jana Coryn)


Bij de eerste reeks van de vrouwelijke springveulens was het Bibra die met een score van 89/100 de winnares werd. De dochter van Gilles Thomas' imponerende hengst is een fokproduct van Dirk De Brabandere en heeft aan moederszijde de uitstekende genen van Untouchable. Met één puntje verschil tussen telkens de top drie werd Biba Fonto (Tangelo vd Zuuthoeve x Clinton, fokker:Jorn Dhaenens) tweede en kreeg Balaika van Strokapelleken (Don't Touch Tiji Hero x Calido I, fokker: Andre Van Den Nest) het brons overhandigd. 

De tweede reeks werd gewonnen door Babette van de Kloosterbos. Met de bloedlijnen van Corlou PS x Casall kreeg de zwartbruine merrie maar liefst 92/100. Biscaya v. 't Recht Eind werd tweede voor Bella Donna D.

Het enige andere veulen die erin slaagde de kaap van 90 punten te overschrijden, was de winnaar bij de eerste reeks van mannelijke springveulens. Freddy en Stefaan De Vos - De Smet fokten deze Billy Van Den Bosdam, een nazaat van Don't Touch Tiji Hero en Pegase van't Ruytershof. Met vier punten verschil werd Bowy MDS (Toby vd Barlebuis x Calido I, fokker:Marleen De Schutter) tweede voor Barolo v. 't Recht Eind (Orak d'Hamwyck x Toulon, fokker: Karine Van Damme).

Bamboleo JC kwam met 89/100 als winnaar uit de bus in de tweede reeks en opnieuw een nakomeling van Ermitage Kalone uit een Glasgow-W vh Merelsnest-moeder. Jana Coryn is de fokker van deze winnaar. Met eveneens vier punten verschil volgde Brayan vd Ronevallei (Untouchable x Warkant van't Gestelhof, fokker: Ruben Lanckriet) op twee voor Babylon de Walput (Ultra Star JM x Chacco Blue, fokker: Hugo Baeyens).