De spanning steeg naarmate de ontknoping van het Longines GCT- en GCL-seizoen in november dichterbij kwam. Na een harde strijd wonnen Daniel Deusser en Tobago Z deze adembenemende GCT Super Grand Prix van 1.250.000 euro, Pieter Devos kaapte er met Mom's Toupie de la Roque een ijzersterke vierde plaats weg. Een dag later waren het de Miami Celtics die de overwinning opeisten in de spannende GCL Super Cup Finale, Pieter Devos en Niels Bruynseels' Prague Lions volgden als zesde. Daarnaast vierde Praag de derde editie van de GCL Season Awards, waar onder andere BWP'er Z7 Ipiswich en zijn eigenaresse Miriam Van der Kloet in de prijzen vielen.

Met het World Cup seizoen in volle gang reisden internationale top rijders verder naar onder andere Verona, Stuttgart, Toronto, Las Vegas en Madrid

Bovendien wist onze landgenoot Igmar De Vos een overweldigende meerderheid te overtuigen om hem voor een derde en laatste termijn te herkiezen als voorzitter van de FEI, en werd Rodrigo Pessoa verkozen tot FEI Athlete Representative voor de springruiters. Het FEI-comité verwelkomde nog een nieuw gezicht met Jessica Kürten, nadat de amazone werd verkozen tot nieuwe voorzitster van de atletencommissie. Op het FEI Awards Gala van 2022 was het een avond om de geschiedenisboeken in te gaan met een volledig vrouwelijke line-up van winnaars.

Enkele iconische kampioenen verlieten deze maand het internationale springtoneel. De paarden die vanaf dat moment mochten genieten van hun welverdiende pensioen waren onder meer Enrique Gonzales' Chacna, Niels Bruynseels' Jenson van't Meulenhof, en Edwina Tops-Alexander's California. Vanuit de paardenfokkerij Pirnce kwam het nieuws dat Vérité Une Prince niet meer aan wedstrijden zou deelnemen, maar als fokmerrie aan haar tweede leven zou beginnen. Daarnaast moest de paardensport ook afscheid nemen van Luciana Diniz' voormalige wereldbekerpaard Dover, die op 33-jarige leeftijd naar de eeuwige groene weiden vertrok. Ook Harrie Theeuwes top fokmerrie M.Unellie 15 liet op 28 jaar het leven, evenals de 20-jarige KWPN hengst Vleut.

In november bereikte ons nog het trieste nieuws dat Breido Graf zu Tantzau, de bekende voorzitter van de Duitse hippische federatie gedurende 16 jaar, na een ziekte het leven had gelaten.

Bron: Equnews