De maand april werd afgetrapt met een ludieke noot. "Thibeau Spits voortaan aan de start onder Chinese vlag" luidde de kop van het artikel. Heel wat likes en reacties later kwam bij sommigen het besef dagen dat het wel eens een aprilvis zou kunnen zijn... Op 2 april volgde het verlossende nieuws dat Equnews zijn lezers een loer had gedraaid en Thibeau Spits helemaal nergens heen ging. OEF!

Als land scoorden we fantastisch op verschillende grote evenementen en in allerlei rubrieken. Zo wonnen de Belgische ponyruiters GOUD op de Nations Cup in Fontainebleau. Dat was niet de enigste schitterende medaille voor België want ook de Young Riders waren goed voor GOUD. Naast die twee gouden medailles namen de Children ZILVER nadat ze dat ook al deden in Opglabbeek. Last but not least wonnen ook de studentenruiters hun NC in Oud-Heverlee. 

April stond ook in het teken van heldhaftige daden. Zo hield een vrouw een vastzittend paard drie uur lang vast om hem te redden, waar ze gelukkig ook in slaagde! Een andere vrouw (van het sterk(st)e geslacht gesproken...) redde een paard uit een vuurzee

We vierden nieuw leven met Wouter Devos die papa werd van een flinke zoon met de mooie naam Mateo. Ook Gudrun Patteet en Emilie Conter mochten enkele kaarsjes op hun taart uitblazen. Helaas kenden we naast het komen van leven ook het gaan ervan. De LRV van Herenthout en al wie stoeterij Molenhof kende, rouwde om de overleden Gert Van De Putte. Wat eerder namen we ook afscheid van FEI Chief Steward Gilbert Coolens

Bij de paarden wuifden we Glasgow van 't Merelsnest uit om te gaan genieten van zijn sportief pensioen terwijl we definitief afscheid namen van Isabel Cool haar No Limit die overleed.

Als laatste was er goed nieuws voor de Belgische fokkerij. De Belgian Breeders Bonus werd in het leven geroepen als eerbetoon aan de vele succesvolle fokkers die ons land kent en om hen een (financieel) duwtje in de rug te geven. 

Bron: Equnews