Het is het tweede opeenvolgende jaar dat Kähny de prijs heeft ontvangen. Hij werd beloond vanwege de enorme successen van beide paarden. Iliana maakte deel uit van het Zweedse gouden team op het FEI Jumping European Championships in Milaan. King Edward won de World Cup in Bazel, evenals de World Cup-finale in Omaha, en eiste de LGCT Grand Prix-klassen op in Stockholm en Rome.

Ingmar de Vos, voorzitter van de FEI, zei: "Voor het tweede jaar op rij heb ik het genoegen om George Kähny te feliciteren met het winnen van de zeer begeerde Longines Owner of the Year Award. In de loop der jaren hebben we gezien dat veel van George Kähny's paarden gedijen in de springsport en hun namen in de geschiedenisboeken graveren, waarvan de meest memorabele tot nu toe King Edward is, die onder Henrik von Eckermann in Tokio het derde paard in de geschiedenis werd dat alle rondes op de Olympische Spelen voltooide zonder enige strafpunten op te lopen!"

"De toewijding en passie die paardeneigenaren aan tafel brengen, is fenomenaal, en het is belangrijk dat we blijven erkennen en waarderen welke essentiële rol ze spelen in de paardensport. Ik ben zeer blij en trots dat we sinds 2004 paardeneigenaren eren met deze prestigieuze prijs. En tot slot wil ik mijn oprechte dank uitspreken aan Longines voor hun voortdurende steun en inzet om het allerbeste in onze sport te vieren," zei De Vos.