Een van de belangrijkste veranderingen betreft de prijzenstructuur voor zowel de Silver League, Gold League en Gouden Laars wedstrijden. De volgprijzen worden verhoogd, waarbij elke volgprijs nu 5 euro meer zal bedragen dan de inleg. Om dit mogelijk te maken, worden enkele aanpassingen gedaan aan het prijzengeld van de topprijzen in bepaalde proeven. Deze wijzigingen gaan van kracht vanaf maandag 20 mei en zullen direct toegepast worden tijdens de Gold League in Lier (24-26 mei) en de Gouden Laars in Waregem (25 mei).

Nieuwe formats voor Silver League

Voor de Silver Leagues worden er nu twee verschillende formats gehanteerd, waarbij de organisator de vrijheid krijgt om te kiezen welk format het beste past bij hun evenement.

In Format 1 blijft de inleg gelijk, maar worden de volgprijzen verhoogd, zodat deze 5 euro meer zijn dan de inleg. Het prijzengeld voor de topplaatsen van bepaalde proeven wordt aangepast om dit te realiseren.

In Format 2 wordt de inleg verlaagd, maar worden de volgprijzen verhoogd, zodat deze ook 5 euro meer zijn dan de verlaagde inleg. Dit gaat echter gepaard met een verlaging van het prijzengeld voor de topplaatsen.

Cyclus onder de loep

Naast deze aanpassingen worden er ook verdere evaluaties aangekondigd. Zo zal de Cyclus Jonge Paarden grondig geëvalueerd worden na het seizoen, binnen de nationale commissie. 
Bron: Paardensport Vlaanderen