"Mijn doel voor 2022 is om terug mijn plekje in de top tien wereldranglijst te claimen. Daarnaast staat ook het Wereldkampioenschap in Herning op de planning", gaat Kenny van start. Dat zijn de twee grote doelen die zichzelf oplegt om waar te maken in dit nieuwe jaar. Zijn aanpak hiervoor is om het verrassend genoeg rustig aan te doen."Ik wil in 2022 meer competities kiezen waar ik écht zin in heb om naartoe te gaan. Ik wil niet meer op wedstrijd 'moeten' gaan. Dat is voor zowel mijn paarden als voor mijzelf niet leuk meer. We beperken de jumpings zodat we als team, fris aan de start kunnen komen en vooral met veel goesting", aldus Darragh Kenny. 

Als het niet moet, ga ik niet meer dan drie keer per maand op wedstrijd. 

In tegenstelling tot de meeste ruiters die elk weekend op wedstrijd zijn terug te vinden, wil Darragh Kenny het in 2022 dus helemaal anders aanpakken, en daar heeft hij ook zijn redenen voor. "Door mijn paarden afgelopen zomer een pauze te geven en dus thuis te blijven, ben ik tot het inzicht gekomen dat hoe minder competities ik rij, hoe beter mijn paarden zich voelen en hoe meer gefocust ik zelf ben in het zadel. Het is vanzelfsprekend dat er soms geen andere keuze is om naar een paar extra wedstrijden te gaan. Maar als het niet moet, zal ik ook zeker niet meer dan drie wedstrijden per maand rijden in 2022", legt de ruiter uit.

Ik kijk er naar uit om een band op te bouwen met mijn nieuwe paarden. 

"Als ik terugkijk op 2021 zijn er twee grote hoogtepunten in mijn carrière die niet snel te evenaren zullen zijn", gaat hij verder. "Allereerst was de Olympische Spelen met VDL Cartello een echte droom voor mij. Dat was een ervaring uit de duizenden. In Monaco zal ik mijn overwinning van de LGCT Grote Prijs ook niet snel vergeten. Idaville d'Esprit sprong fantastisch toen!"

De toekomst ziet er voor Darragh rooskleurig uit. Met enkele nieuwe paarden in het verschiet kijkt hij er vooral naar uit om de tijd te nemen om ze beter te leren kennen. "Hetgeen waar ik het meest naar uitkijk in 2022 is een band opbouwen met mijn nieuwe garde paarden. Rustig thuis wat trainen en jouw paard leren kennen, dat is waar 'horsemanship' om draait bij mij en dat is ook waar ik mij op ga toespitsen in 2022", besluit Darragh. 

Bron: Equnews