Danni profileert zich als een grote paardenvriendin. Vroeger als kind heeft ze zelf nooit de kans gehad om dieren te kunnen houden. Daarom zwoer de actrice dat eens ze alleen zou wonen en de plaats had, ze omringd wou zijn door dieren. Daar is ze aardig in geslaagd met twee Schotse schapen, hangbuikzwijnen, kippen, twee honden, poezen,... 

Zelf heeft ze ook een negentienjarig Westernpaard (zie foto) en een Shetlander. Haar paarden stonden vroeger bij haar aan huis maar staan sinds enkele jaren toch ergens anders wegens het onderhoud. Enkel in de winter komt de Shetlander wel nog naar huis. 

Maar het is niet omdat de dieren van huis weg staan, dat ze er geen aandacht meer aan schenkt. Elke ochtend start ze haar dag met een bezoekje aan haar paard, Filos, vooraleer ze aan alle andere taken van de dag begint. Dat is haar vaste ritueel en ze zou niet zonder kunnen. 

Danni herinnert zich nog goed haar eerste paardrijles. Samen met Carry zocht ze een hobby en paardrijden leek hen wel wat. Na haar eerste les was ze meteen verkocht, ondanks dat haar lespaard eerder met haar rondliep dan omgekeerd. "Klokslag twee uur draaide hij om, liep de piste uit en nam mij mee naar zijn stal", lacht de actrice. 

De echte topsport volgt de 71-jarige niet op de voet. Ze heeft wel nog herinneringen aan Philippe Le Jeune. Ze kijkt op naar de topsporter en de manier waarop hij met zijn paarden omgaat. De connectie tussen hem en zijn dieren is volgens haar echt iets unieks en de liefde van hem uit is enkel maar iets waar velen uit kunnen leren. 

Zelf rijdt Danny niet meer zoveel. De actrice is vooral voorzichtig door haar werk met de achterliggende schrik om een letsel op te lopen dat haar van haar werk zou houden. Maar haar liefde voor dieren en specifieker paarden blijft aanwezig en ze kan haar geen leven zonder voorstellen. 

Bron: De Zadelkamer

Copyright foto: VJ Media/ Cavalluna