"Deze ochtend is de veearts gekomen om een paard te controleren dat een blessure heeft. Het was positief nieuws deze keer! Nog enkele dagen stappen onder de man en dan mag ze hopelijk snel weer draven. Het is super fijn om in deze moeilijke Corona tijd toch wat goeds te horen!

De andere paarden zijn allemaal gereden vandaag. We maken elke avond een planning voor de volgende dag. Op dat schema staat wie welke paarden gaat rijden, welke paarden er in de stampmolen gaan, soms gaan er ook aan de longe of op de weide. Zo is dat voor iedereen duidelijk. Er is een onderscheid tussen mijn wedstrijdpaarden en die van mijn broer, maar voor het platwerk wisselen we wel eens. Soms neem je slechte gewoontes aan zonder je het merkt. Maar als er dan iemand anders op je paard zit, voelt die persoon waar de problemen zitten. Op deze manier proberen wij elkaar zo goed mogelijk te helpen.

We hebben ook een veulentje, een dochter van Tia Maria. Mijn broer en ik hebben zelf veel gereden met Tia, ze heeft ons beide heel veel plezier bezorgd. Het is een slim paard met een ongelofelijke mentaliteit. Nu is ze op pensioen en proberen we haar fantastische eigenschappen voort te brengen door te fokken. Het veulen heeft Ermitage Kalone als vader, Een beloftevolle jonge hengst. We hebben haar Unice genoemd, die naam heb ik mogen kiezen.

Na het werk bij de paarden ben ik weer aan het bakken geslagen. Ditmaal heb ik gekozen voor een aardbeitaart met bladerdeeg en banketbakkersroom. Mijn gezinsleden hebben ze alvast goedgekeurd. Het maakt me echt gelukkig om iets terug te kunnen doen voor alles wat mijn ouders mij geven. De mogelijkheden om een sportcarrière uit te bouwen, een warm nest en veel liefde".

Bedankt om deze blog te lezen! Tot morgen!