De liefde voor het paard

"De liefde van het paard is ontstaan op een jonge leeftijd. Ik kom uit een volkse wijk uit Mechelen. Ik kende een paard enkel van op tv. Pas toen ik 29 jaar oud was zat ik voor het eerst in het zadel." vertelt Goossens. "In de hoogdagen, toen ik mijn twee dochters nog reden hadden we zelf 4 paarden thuis. We zijn toen ook verhuist naar Oost-Vlaanderen. En er is niets zo zalig als wakker worden met zicht op je eigen paarden."

We mogen niet veralgemenen

"Of je paard nu van 's ochtends tot 's avonds in een manege loopt, of in de koets of op de kermis ... ik heb gemerkt dat sommige paarden enorm goed verzorgd worden en sommige minder ... ik wil me dus niet echt uitspreken over de deontologie of paarden gebannen moeten worden op kermissen. " vertelt Goossens. "Als paardenliefhebber sta je dag en nacht klaar voor je paard en wil je enkel het beste voor hen."

Paard onvriendelijkheid is helaas iets wat bestaat

"Helaas bestaat er zo iets als paard onvriendelijkheid. Volgens mij is dat een kwestie van vertrouwen. In de natuur is een paard een vluchtdier. Je taak als ruiter of eigenaar moet dus steeds zijn om dat vertrouwen te winnen. En met brutaliteit, noch agressiviteit slaag je daarin... maar sommigen denken anders."

bron: zadelkamer/ equnews - F. © schermafbeelding zadelkamer