Het is de taak van de nationale dressuurcommissie om te waken over de positieve ontwikkeling van de dressuursport in België. Het opstellen van de wedstrijdkalender en dus de toebedeling van de Kampioenschappen is een belangrijk aspect hiervan. 

Voor het eerst na tien jaar organisatie door Flanders Dressage Events (FDE), stuurde Azelhof Horse Events in Lier ook een kalenderaanvraag binnen. 

De nationale dressuurcommissie besliste om beide partijen neutraal de kans te bieden tot een open gesprek. Zowel de troeven als de werkpunten van de organisaties werden in een dossier voorgelegd en besproken. Tot slot werd de visie van de Topsportcel en de nationale begeleiding gevraagd over de inplanning. 

Na beraad werd beslist om de organisatie van de Belgische Kampioenschappen dressuur alsook de para-equestrian in 2020 aan Azelhof Horse Events toe te kennen en niet aan FDE. De grootste drijfveer was de datum van 28 mei tot 1 juni, welke de beste bleek te zijn rekening houdend met internationale wedstrijden en de selecties voor het Europees Kampioenschap. 

De organisatie zal in handen genomen worden door Mike Hazebroek, Wim Verwimp en Joyce Lebon, drie ervaren organisatoren. Mike en Wim zijn reeds gekend in de organisatie van CDI Lier, Joyce Lebon organiseerde reeds diverse grote wedstrijden in Nederland. 

De nationale dressuurcommissie wenst echter de mooie organisatie van Flanders Dressage Event ook oprecht te bedanken voor de jarenlange inzet en hun engagement voor de dressuursport. Op geen enkel moment is er getwijfeld over de kwaliteit en het prestige dat deze organisatie jaarlijks uitstraalt. Het is jaar op jaar een hoogtepunt binnen de kalender van de dressuur.

De nationale dressuurcommissie heeft aldus aan FDE gevraagd om samen de Beker van België uit te werken tot een even hoogwaardig evenement op de door hen aangevraagde datum van 19 tot en met 23 augustus 2020 te Hulsterlo. Op deze manier heeft onze dressuursport minstens twee kwalitatief hoogstaande evenementen, wat elke ruiter enkel kan toejuichen.

Het volledige persbericht is na te lezen op de website van KBRSF