In de eerste rubriek traden de zevenjarige paarden aan. Daar sprong Quesera-K van 't Kattenheye (v. Cabrio vd Heffinck Z), gefokt door Tony Raman en Mieke Strobbe, naar de overwinning onder de Canadese Sabrina Lefebvre. Maar ook het brons was voor een Belgisch gefokt paard en kwam op naam van Quality-Time van het Heieinde (v. Elvis ter Putte). Deze zevenjarige vosgekleurde hengst komt uit de stallen van Silvie Leemans. 

Op de vierde plaats kwam nog een Amerikaans gefokte BWP'er met Quaralia EVS (v. Diktator van de Boslandhoeve) onder Ty Simpson. 

Richard vogel wint hoofdrubriek op Jonage LVP

Aansluitend werd de 1.45m hoge hoofdrubriek gewonnen door Richard Vogel. Die overwinning haalde hij binnen op de door LVP Stables gefokte sBs'er Jonage LVP (v. Canturano I). Vogel was niet de enige die inzette op de kwaliteit van de Belgische fokkerij, in de top tien zagen we nog vier Belgische paarden terugkomen. Zo werd de BWP'er Madagascar Dwerse Hagen (v. Va-Vite) tweede onder het zadel van Darragh Kenny. 

Op vier stond Christian D'Or (v. Hos d'O) gefokt door Herman Claessens op de voet gevolgd door Turner St Ghyvan Z (v. Tlaloc La Silla) uit de stallen van Maria Ghysens - Vanlangenaeker. De zevende plaats was voor Phaeton vd Of Colors (v. VDL Zirocco Blue) terwijl Opaline Ter Goes (v. Cooper van de Heffinck) de top tien afsloot. 

Bekijk alle resultaten hier