Vandaag is het FREEJUMP AIRBAG#2 vest de eerste en enige airbag die gecertificeerd is volgens de nieuwe norm NF S72-800-2021. Na het werk van een team van Europese deskundigen die 4 jaar hebben samengewerkt, is Frankrijk het eerste land dat een norm heeft goedgekeurd voor de fabricage van airbags voor ruiters.In afwachting van een Europese harmonisatie belooft deze nieuwe norm NF S72- 800-2021 de ruiters een betere bescherming wat betreft het beschermde gebied, de opblaassnelheid en omdat alle vesten aan strengere schokproeven worden onderworpen.

Met Kevin Staut, Julien Epaillard en Patrice Delaveau als ambassadeurs, hebben ondertussen ook ruiters als Martin Fuchs, Ashlee Bond, Denis Lynch, Alberto Zorzi, ... zich bij het team van Freejumpg aangesloten.  Kledingstukken die over een airbag worden gedragen moeten ook gecertificeerd zijn en onze 2021 Oscar & Gabrielle textielcollectie ontsnapt niet aan deze regel. Al onze kleding is gecertificeerd NF S72-800-2021. De Oscar&Gabrielle textielcollectie is volledig gewijd aan het dragen van een Airbag vest. Het is een benchmark in compatibele kledij voor ruiters die elke dag hun sport beoefenen : tijdens wedstrijden met een showvest, thuis met een hoodie, op een regenachtige dag met een waterdicht vest, als het kouder is met een gewatteerd vest of een vest voor tussen het seizoen en bij wisselvallig weer met een all-weather vest.

NIEUWE AIRBAG FREEJUMP AIRBAG TECHNOLOGIE IN EEN NOTENDOP

- ITALIAANSE STOF een betere pasvorm ; ademend, zijdeachtig en zeer elastisch.

- GAS GENERATOR licht en snel : in 98ms* bereikt het FREEJUMP AIRBAG vest de druk die nodig is om het optimale beschermingsniveau te valideren en de door de NIEUWE AIRBAG STANDAARD NF S72-800-2021 vastgestelde impacttests te overtreffen. Generatorsteun, flexibel en comfortabel.

- KEY BALL LEASH gepatenteerd. Eenvoudige herbewapening met klem. Hoogwaardige stof DYNEEMA®

- Y-SADDLE STRAP Hoge prestatie zadelriem, geweven bevestigingsring, vermindert geluidsoverlast.

Het bijzondere van deze collectie : ze biedt de ruiters een hyperperformante textielsoort, stoffen die aan de spits van de technologie staan en die de vervorming van de airbag kunnen opvangen zonder het opblazen in geval van een val te belemmeren, maar toch nog steeds high-end mode met een nauwsluitend design, in zachte, aangename materialen en trendy kleuren.

En natuurlijk niet te vergeten al het voorbereidende werk dat is gedaan met topruiters, een echte weerspiegeling van het besef dat sport en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat de FREEJUMP AIRBAG en de kledinglijn die compatibel is met Oscar& Gabrielle schitteren in de meest fantastische wedstrijdarena's ter wereld !

Meer informatie

📸 anaisleve.equinephotography