1. "Ik zit onder de mest, sorry!"(of hooi...)

Buiten de context klinkt dit als een heel vreemd excuus, tenzij je een jonge peuter hebt, maar paardenmensen zijn maar al te bekend met de viezigheid die zich op je kleren en onder je nagels verzamelt na een uitmest beurt. Paardenmensen kunnen niet zomaar de tuin verlaten en meteen naar de brunch gaan - ze moeten naar huis gaan en de 'eau de paard' verwijderen voor ze naar buiten gaan. Je vrienden zullen misschien geïrriteerd zijn dat je te laat bent, maar op lange termijn zullen ze je dankbaar zijn dat je niet kwam opdagen in je T-shirt met paardenmest...

2. "Ik doe morgen mee aan een wedstrijd"

Hoewel je niet-paardenvrienden hun eigen hobby's hebben, doen de meesten van hen mee voor de lol, in tegenstelling tot jou, die zijn oog op de prijs heeft gericht en de meeste weekenden doorbrengt met het galopperen over een zandpiste, op zoek naar een stuk lint. Ze vinden het fascinerend dat je meedoet aan wedstrijden en lijken te denken dat je op weg bent naar de volgende Olympische Spelen. 

3. "Mijn paard heeft voer/water nodig"

Niemand kan je paard de basisbehoefte aan eten en water ontzeggen, ook al weet je stiekem dat hij eigenlijk alleen maar een wortel en een knuffel wil, en dat je hem dat gunt omdat hij ongelooflijk verwend is.

4. "Ik ben er gisteren afgevallen"

Voor je vrienden klinkt de gedachte dat je in een serieus tempo van je paard valt angstaanjagend, dus ze zullen zeker begrijpen waarom je de bijeenkomst van vanavond aan je voorbij moet laten gaan. 

5. "Ik moet mijn geld sparen want hij heeft nieuwe schoenen nodig"

Mensen weten dat paarden duur zijn, maar ze kunnen wel eens serieus schrikken als je het hebt over de prijs van een paard met hoefijzers.

6. "Ik moet weer uitmesten."

In de ogen van je vrienden en familie is uitmesten het enige wat je lijkt te doen. En nu ik erover nadenk, dat is echt het enige wat ik doe! 


Bron: Horse and Hound