Er is een extra gevoel van verwachting voor de paardenshows van dit jaar, omdat het de onthulling van Old Salem's nieuwe all-purpose Grand Prix arena zal markeren, evenals nieuw gecultiveerde landschapsarchitectuur over de hele boerderij. "We zijn zo enthousiast over onze nieuwe Grand Prix arena en het prachtige nieuwe terrein," zei Scott Hakim, eigenaar van Old Salem Farm. "We hebben hard gewerkt in samenwerking met McLain Ward, onze covoorzitter voor de Spring Horse Shows, om de faciliteiten te verbeteren en een nieuw schema aan te bieden met uitgebreide opties voor ruiters van alle niveaus. Alles is zo goed gevorderd als we hadden kunnen hopen en we kijken ernaar uit om iedereen in mei op Old Salem Farm te mogen verwelkomen." 

Gelegen op slechts een uur ten noorden van New York City, heeft Old Salem Farm een lange geschiedenis van het hosten van paardenshows van wereldklasse. Door de jaren heen heeft Old Salem Farm onderdak geboden aan United States Olympic Team Selection Trials, FEI World Cup™ kwalificaties, FEI North American Youth Championships en ASPCA Maclay Regional Finals.

De Old Salem Farm Spring Horse Shows organiseren wedstrijden voor ruiters van alle niveaus en leeftijden, variërend van jonge kinderen op pony's tot Olympische veteranen, zoals vijfvoudig Olympisch ruiter McLain Ward, op hun grand prix paarden. Elke week is de show USEF 'Premier-6' voor jagers en springruiters, en de shows zijn aangewezen FEI CSI3* voor week 1 (10-15 mei) en CSI4* voor week 2 (17-22 mei). 

De voorjaarsshows beginnen met een niet-geclassificeerd welkomsweekend dat voor iedereen toegankelijk is, op 7 en 8 mei. Hoogtepunten zijn de Salem 2'6" Hunter Derby en Brewster 3' Hunter Derby op zondag 8 mei. Week 1 van de Spring Horse Shows volgt, van 10-15 mei, met als hoogtepunten de $40.000 1.50m Welcome Stake, $37.000 FEI 1.45m Jump-off, $10.000 Old Salem Farm Speed Derby, $15.000 Show Jumping Hall of Fame High Junior/Amateur Jumper Classic Presented by Eastern Hay en de $125.000 Old Salem Farm Grand Prix Presented by The Kincade Group.

Week 2 van de competitie, van 17 tot 22 mei, omvat de $ 65.000 Welcome Stake of North Salem Presented by The Kincade Group, $ 37.000 FEI 1.45m Jump-off Presented by Alliant Private Client, $ 10.000 USHJA National Hunter Derby Presented by Mane 'n Tail in de Grand Prix arena, $ 15.000 Show Jumping Hall of Fame High Junior/Amateur Jumper Classic en de $ 5.000 Old Salem Farm Grooms Class alvorens op zondag 22 mei af te sluiten met de $ 200.000 Empire State Grand Prix. De actie begint dagelijks om 8:00 uur met klassen die in drie ringen tegelijk lopen gedurende de dag.

De sfeer op de Old Salem Farm Spring Horse Shows is onvergelijkbaar met elke andere locatie in het land met over-the-top gastvrijheid en unieke winkels aangeboden langs de populaire Boutique Row van Old Salem. VIP tafel zitplaatsen zijn beschikbaar voor een onovertroffen uitzicht op de Grand Prix arena en gastronomische boerderij-tot-tafel gerechten. Old Salem Farm voedselverkopers bieden maaltijden om mee te nemen en heerlijke snack opties. Voor de familie zijn er ponyritjes, schminken en nog veel meer.

Voor meer informatie over de Old Salem Farm en de Old Salem Farm Spring Horse Shows kunt u terecht op www.OldSalemFarm.net. 

Bron: Persbericht door Marty Bauman / Classic Communications voor Old Salem Farm
Afbeeldingen: © Old Salem Farm / Afbeeldingen Rendering