PrijsuitreikingZondag vond de 1ste editie van de Masters in de Moorskeshoeve plaats! De aanwezigen konden genieten van een spetterende masters op hoog niveau! De piste van slechts 40 x 20 stond vol gebouwd met 5 hindernissen (waarvan een dubbelsprong). Liefst 13 ruiters stonden aan de start van deze masters. Na een dik uur was dat aantal vermindert tot 5 voor de barrage (5de ronde). De hindernissen stonden toen al 1m60 hoog.
Eerst kwam Heino van Loon binnen met "Legero" en zette een foutloze omloop neer in 32:51 seconden. Daarna was het de beurt aan Brecht Goosens (winnaar Jumping Equiland) met "Lelton" en die scherpte de tijd aan tot 29:27 seconden. Derde combinatie was Ruben Houben (een van de verrassingen, lrv ruiter Z) met "Vic", die haalde het net niet met 29:82 seconden. Maar Marjan Poukens wist de tijd wel te verkorten met "Aalijah Z" zette ze de tijd scherper tot 29:12 seconden.
De laatste combinatie (eentje van eigen stal) hield de spanning er in tot de laatste sprong! Vic Moors met "Cijndi" zette de snelste tijd neer van 28:24 seconden, maar moest dit helaas bekopen op de laatste sprong, de tripple-bar: 4 strafpunten. Hij was ook een van de verassingen (lrv ruiter, M) en ook de jongste barrageruiter, 17 jaar!
 
Prijzen werden uitgereikt door Guido Brepoels, trainer van voetbalploeg STVV.
Dit was een organisatie van Robin en Carmen Moors.
 
Bron: Equnews Foto: Robin Moors