Edouard Simonet, die morgen 25 jaar wordt, heeft vanmiddag een mooie score van 53,98 punten neergezet in de dressuur met zijn vierspan Arabo-Friezen: “Ik ben heel tevreden over vandaag, het was voor mijn gevoel mijn beste prestatie in de dressuur sinds ik twee jaar geleden gestart bent met wedstrijden. Mijn paarden waren kalm, we hebben elk paard een aangepaste voorbereiding gegeven. Sinds 6u30 vanmorgen zijn we bezig om de proef van vandaag voor te bereiden.”

Edouard blikt vooruit naar de marathon : « Ik denk dat het marathonterrein ideaal is voor mijn paarden, die op zich minder krachtig zijn dan andere op deze wedstrijd. Er zitten technische stukken in, lange opties en veel waterhindernissen wat ook zeer fysiek is voor de paarden.”

Met pas twee jaar ervaring op zak, was hij enigszins nerveus om te starten : « Ik was wat gespannen, want met de weinige ervaring die ik heb, is elke competitie voor mij nieuw en dat geeft wat extra druk. Zeker omdat we ook rijden voor een goed teamklassement. Met België zijn we outsiders en als we er allemaal het maximale uithalen, kunnen we met een mooie verrassing huiswaarts keren.»