Daniel_Deusser_Air_JordanZDe tweede helft van het WEF (Week 7) gaat bijna van start en enkele toppers maken hun opwachting. Cian O’Conner, Janne Frederieke-Meyer, Emmanuel Guadiano,… zullen van start gaan in de 75000$ Nations Cup op 1 maart. Ook Stephex Stables komt met een hele resem paarden naar de WEF, Daniel Deusser zal aan de start verschijnen met Domingo (v. Thunder v/d Zuuthoeve), Evita v/d Veldbalie (v. Wandor v/d Mispelaere), Lillyfee (v. Limbus), Egano v/h Slogenhof (v. Electro). Ook zal hij hoogstwaarschijnlijk van start gaan met zijn Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky) in de Nations Cup. Eiken Sato zal ook van start gaan op de WEF maar hij maakt eerst nog een tussenstop voor de Longines Hong Kong CSI5* Masters. Maar nu naar de orde van de dag, De eerste dag van week 6 zit erop. In de Prijs $6,000 Spy Coast Farm 1.40m was de winst voor Jeffery Welles met Merlin (v. Hors La Loi II). Hij legde het parcours, meteen op tijd af in een tijd van 60:99 seconden. Tweede werd BWP-elite hengst Cyklon 1083 (v. Cardento), met zijn ruiter Shane Sweetnam finishte hij in een tijd van 61:43 seconden. Vorige week was deze combinatie nog goed voor de overwinning in deze rubriek. Derde werd Alexander Zetterman met Eldorf (v. Emmerton VDL). Fortis Fortuna (v. Quidam De Revel) die nog succesvol was in de Cyclus onder Walter Lelie werd 5de in deze proef. In die andere 6,000 Spy Coast Farm 1.40m proef was de winst voor Wilton Porter met Paloubet (v. Baloubet Du Rouet). Zij legde een foutloos parcours en barrage af in een tijd van 28:96 seconden. Dit levert hem 1850$ op! Op de tweede zien we de Amerikaanse amazone Laura Kraut met Woodstock O (v. . Hors La Loi II), zij klokte af in een tijd van 29:55 seconden. Op plaats drie zien we een nieuwe combinatie, Reed Kessler met Soraya De L’obstination (v. Kashmir Van Schuttershof), Soraya die nog maar juist uit quarantaine is zagen we vroeger onder José Thiry. Deze combinatie finishte in een tijd van 29:57 seconden. Op een zucht van de overwinning dus, dit belooft voor de toekomst! Plaats 4 was voor BWP’er Eregast Van’t Kiezelhof (v. Thunder Van De Zuuthoeve), vijfde werd Everest De Muze, een zoon van For Pleasure uit Walnut De Muze. Op plaats zes zien we Quidam MB (v. Quidam’s Rubin), MB staat voor Mike Busschops die dit paard verkocht naar Amerika. De zevende plaats was voor een andere BWP’er , Attack II (v. Grandeur). Bij de 5-jarige paarden was er een 4de plaats voor de Belg Maarten Huygens met Robin’s Twist. Hij was de snelste in de barrage maar er gingen spijtig genoeg 2 balken uit de lepels. In de hoofdrubriek van de dag was de overwinning voor Todd Minikus met Quality Girl (v. Quidam’s Rubin). Zij legde een foutloos parcours af dat meteen op tijd verreden werd in een tijd van 54:51 seconden, Quality Girl is in eigendom van Chris Brems Equestrian BVBA en Brems familie. Tweede werd Shane Sweetnam met het paard Solerina (v. Cruising), Shane loodste Solerina in 56:05 seconden naar de finish. Peter Wylde sloot het podium af, met zijn paard Zidane (v. Sam R) finishte hij in 56:68 seconden. Watch me v/d Mangelaar, Ex BWP’er en zoon van Heartbreaker werd 8ste in de proef, onder Darragh Kenny legde hij een foutloos parcours af in een tijd van 67:62 seconden. Watch me was vroeger een paard van de Familie Hendryks uit Langemark. De BWP’er Armor v/d Rostal (v. Peter Pan) kreeg 1 tijdfout. Bron:Equnews Foto:Equpics