Jur-Vrieling-VDL-Zavall-CSI-Vestfold-feb-2012-199x300Op de CSI3* in Vestfold, Noorwegen werden vandaag heel wat proeven afgewerkt. In de CSI 3* - Small Tour 1m35 2. Qual. Ging de overwinning naar de Ier Alex Duffy met Top Gun IV. Hij legde een foutloos parcours en barrage af in een tijd van 25:77 seconden. Deze overwinning levert hem 6.250 Noorse kronen op. Plaats twee was voor de Deen Martin Dinesen Neergaard met Zurich W (v. Sam R), hij deed er 25:95 seconden over om de barrage foutloos af te leggen. Benedikte Serigstad werd voor eigen publiek knap derde. Met HFB Classika Z (v. Conrado I) finishte ze in een tijd van 26:28 seconden. De Nederlanders Tim Hendrix (Vita R) en Suzanne Tepper (KM Carrera) eindigden op plaats 4 & 5. De finale van de CSI 3* Medium Tour Equilife werd verreden over een hoogte van 1m45. Het was een parcours meteen op tijd waarbij de strafpunten werden verrekend in de tijd. De Nederlanders presteerden weer zeer sterk in deze proef, de eerste plaats was voor Björn Egberink met Zazou (v. Furore) in 53:89 seconden. De tweede plaats was eveneens voor een Nederlander: Jur Vrieling met Flashdance van de Kalevallei (v. Kashmir van Schuttershof) finishte ruim 2 seconden later, in 56:06 seconden klokte hij af. De Noorse Cornelia Emilie Kasin was de enige niet-Nederlander op het podium. Met Lacosta legde ze het parcours af in 56:38 seconden. In de Kingsland Grand Prix (1m50) was het volledig het omgekeerde, een Noor op 1 en plaats 2 & 3 waren voor de Nederland. Ole Kristoffer Meland legde met Mira VIII (v. Rockland) een foutloos parcours en barrage af in een tijd van 33:46 seconden. Plaats twee was voor Joep Raijmakers en Van Schijndel’s Winston (v. Cantos) die bijna een seconde langzamer waren (34:22 seconden). Jur Vrieling en VDL Zavall (v. Casall) eindigen in 35:01 seconden op de derde plaats. Een vijfde plaats was er ook nog voor de Nederlander Harrie Wiering met World Wide (v. Corland) die 4 strafpunten kreeg in barrage maar wel finishte in de snelste tijd (33:42 seconden). Plaats 6,7 en 8 waren respectievelijk voor Leon Kuijpers (Wot Shot), Piet Raijmakers Jr (Faults Free) en Suzanne Tepper (Westminster VDL). Met zes Nederlanders in de top 10 van de Grand Prix kunnen we zeggen dat zij deze proef domineerden, maar ook over het hele toernooi waren deze zeer succesvol. Bron:Equnews Foto:Equpics