De 2e dag van CSI2* Jumping Oktoberhallen in Wieze zit er op. De voorlaatste proef was de 2e kwalificatieproef voor de Grote Prijs van aanstaande zondag. Deze proef werd meteen op tijd afgewerkt en kreeg de Amerikaan Andrew Ramsay met Chocola Z als winnaar. Hij was 3 seconden sneller dan Marlon Zanotelli (Madame Butterfly). Het podium werd vervolledigd met de Ier Eddie Moloney (Macushla R). Beste Belg werd Lennart Van Vlaenderen op de 7e plaats met Diva die gisteren ook al 4e werd. Nick Motmans werd 10e met Uni Stop en eindigde een plaats achter Harrie Smolders en Emerald. De slotproef, CSI AM 1m15 werd gewonnen door Stefanie Verbeke met Gucci Van 't Ameldonk'. De winnaar van gisteren, Christophe De Brabander (Clapton) stond lange tijd aan de leiding maar werd 2e met het kleinste verschil (31:89 / 31:93 seconden). De 3e plaats was voor de Italiaanse Allegra Campinoti (Vriggy). Andere ereplaatsen waren er voor Stephanie Haelterman (Ocarina Du Theil De Laubry), Emmalee Penha (Coconut 27) & Veronique Van Roosbroeck (Echarme C). Tussen beide proeven door werd er nog een race op motors afgewerkt tussen ruiters Damien Haelterman & Olivier Vanderhasselt. Zij moesten onder het snelst met de motor het parcours (balken werden weggenomen) afwerken. De race werd overduidelijke gewonnen door Olivier. Bron: Equnews Foto's: Equpics