Francois Mathy Jr.Op de CSI2* wedstrijd in Vilamoura (Portugal) ging de Belgische amazone Sofia Francois met Charlo Longpre Z (v. Chellano Z) aan de haal met de overwinning. Zij legde het parcours, over een hoogte van 1m20 af in een tijd 62:08 seconden. Het parcours werd meteen op tijd verreden, Sofia was de snelste van alle deelnemers wat haar 250 euro oplevert. Tweede in de proef werd de Brit Danny Mcglynn met met River Dance zij finishte ruim een halve seconde later als onze landgenote. Danny werd met zijn ander paard Ornellaia (v. For Pleasure) ook nog derde in een tijd van 64:14 seconden. Sofia kreeg met haar ander paard Sikorsky (v. Manhattan) 4 strafpunten in een snelle tijd van 62:88 seconden. In de 1m30 proef was de overwinning voor de Portugees Martim Portela De Morais met Calme (v. Calato). Hij legde het parcours af in een foutloze rit in 30:58 seconden. Ook hier werd het parcours meteen op tijd verreden. Tweede werd Francois Xavier Boudant met Climax Z (v. Cassini), zij klokte af in 30:91 seconden. De Spanjaard Gonzalo Busca Roca vervolledigde het podium. Met Paprika Gesmeray blijf hij foutloos in 32:12 seconden. De Belg Francois Mathy jr. finishte op plaats 8 en 9, met Noemie Du Feuf (v. Vainqueur Du Fief) en Atletico Van d'Abelendreef (v. Skippy II) finishte hij in respectievelijk 34:68 seconden en 35:10 seconden. De Brit Chloe Aston trok aan het snelste eind in de 1m35 proef, met Chateau Du Brion Quainton (v. Jos-VerlooyCassini I) legde hij het parcours af in een tijd van 63:29 seconden. Het was trouwens een volledig brits podium, met James Smith (Cumina) en Keith Shore (Zegreanna Z) die op plaats 2 en 3 strandde. De Belg Jos Verlooy werd met Shakira (v. Stakkato) zevende in 68:61 seconden, met Farfelu De La Pomme finishte (v. Vigo d'Arsouilles) hij iets langzamer wat goed was voor de achtste plaats (69:99 seconden). De andere Belgen Maxime Harmegnies (Fatal Attraction V) en Jerome Guery (Ace Z) legde ook een foutloos parcours af maar waren te langzaam voor zich te klasseren. De hoofdrubriek (1m45) van de avond ging naar Louise Saywell met het paard dat zijn naam eer aan doet , "Winner". 66:35 seconden deden ze erover om de 875 euro in de wacht te slepen. Ook hier was het podium volledig Brits gekleurd. Keith Shore werd met Mystic Hurricane (v. Tornado) tweede, Sophie Fawcett met Quite Cadiz (v. Quite Easy) derde. Jos verlooy werd hier knap vijfde met The Pugilist (v. Douglas) in een tijd van 68:26 seconden. Die andere Belg Francois Brichart sloot met Quillaja Van Sint Maarten (v. Kannan) de top tien af. Bron:Equnews Foto:Equpics