Dexter Fontenis Z won de Z Ranking vanwege zijn regelmaat. Geen 5* wedstrijd of Dexter en Simon Delestre springen zich op het podium. Zo verzamelden ze op elke wedstrijd prijzengeld wat hun totaal van dit seizoen op 677.203 euro brengt.

Jérôme Hennau uit Namen is de officiële fokker van Dexter Fontenis Z (Diarado x Voltaire). "Het was een occasionele samenwerking tussen Eric Hochstadter en mij. Hij is de eigenaar van de moeder, Gorka des Fontenis, het wedstrijdpaard van zijn zoon Nicholas. Uit die Gorka hebben we Dexter Fontenis Z gefokt."  Eric Hochstadter is een zakenpartner van Simon Delestre en eigenaar van enkel van zijn paarden. Johannes Farce ontfermde zich over de opleiding. Later nam Jennifer Hochstadster de teugels een jaar over, voor Dexter definitief op het einde van zijn 7 jaar vertrok naar Simon Delestre. Simon Delestre vertelt dat Dexter Fontenis Z alles heeft wat je nodig hebt in de topsport. Hij is alert, voorzichtig en snel.

De positieve verrassing van Ambassador Z
De tienjarige Ambassador Z (Aganix du Seigneur Z) springt bijna uit het niets naar de tweede plaats in de Ranking en dat heeft alles te maken met zijn overwinning in de Global Champions Tour van Monte Carlo. Die zege bracht zo maar eventjes 495.000€ in het laatje. En een cheque voor fokker Jos Lansink. ‘De reden waarom ik voor Aganix koos, hoef ik niet toe te lichten, zeker’, lacht Jos Lansink: ‘ik ben altijd al de grootste fan geweest van Aganix, als sporthengst en later als dekhengst. Aganix zou mijn Olympisch paard worden, een blessure besliste er anders over. In mijn fokkerij lag het voor de hand dat ik Aganix zou gebruiken. Moeder Prada van ’t Beekhof Z (Pablo van Berkenbroeck) had waanzinnig veel bloed en heeft nooit in de sport gelopen. Zij was in eigendom van Jack van Mierlo. Wij hebben Ambassador samen gefokt.

Bronzen Beau de Laubry Z

Beau de Laubry Z is een 11-jarige zoon van Bisquet Balou vd Mispelaere, waarmee Koen Vereecke en Nicola Philippaerts internationaal sprongen. De moeder van Beau is nog bekender: Wabelle de Muze (Nabab de Reve) uit de moederlijn van Ta Belle en La Belle van Sombeke. Ta Belle is tevens de moeder van Quasibelle du Seigneur en vice Olympisch kampioen London. Beau De Laubry Z won in juli met Kevin Staut nog de 5* GP van Dinard. In de winter zegevierden ze in de wereldbeker van Stuttgart. Onlangs wonnen ze ook een 1.60m 5* proef in Calgary. Om maar te zeggen dat Beau uitgegroeid is tot een volwaardig 5* paard. Beau is geboren in stoeterij De Laubry van Michel Haelterman, een succesvolle zakenman en dito fokker.