Niklas_Arvidsson_Cycklon1083_2008Zonet werd in Lummen de tweede reeks voor zevenjarige paarden afgewerkt in de Garden Arena. De eerste reeks, die vanmiddag om 12u00 startte, kende de Zweed Niklas Arvidsson als winnaar. In de tweede reeks domineerde België dan weer met Luc Geerts op de eerste plaats. De Zweed Niklas Arvidsson won de eerste reeks met het paard Cobolt (v. Cyklon). Hij finishte in een tijd van 74:71 seconden en ging daarmee vier Belgen vooraf. Dirk Demeersman werd tweede op de volle broer van zijn toppaard Bufero v/h Panishof, Gubero v/h Panishof (v. Parco) in een tijd van 75:47 seconden, gevolgd door Luc Geerts met Goldtendder V Koekshof (v. Quickfeuer V Koekshof) die derde werd. Dominique Hendrickx (Cas De Libert) en Julien Denayer (A-Bernhard, v. Air Jordan Z) eindigde op respectievelijk plaats 4 en 5. Stephex Rider Eiken Sato werd met kampioenenpaard Gangster De Longchamps (v. Orlando) zesde, daarmee ging hij Victor Kumps (Brikibo Vd Bosbeek, v. Concorde), Wilm Vermeir (Garrincha Hedoniste, v. Quite Capitol), Catherine Van Roosbroeck (Gautcho Da Quinta, v. Cicero) en die andere stephex rider Daniel Deusser (Burburry R, v. Pacific) vooraf. Luc Geerts schreef daarna met Goldpie Van Koekshof (v. Cicero) de tweede reeks op zijn naam. Geerts kwam al na 73,76 seconden over de finishlijn en stuurde zo Perry Geryl met Curtis Helldiver (v. Maloubet de Pleville) naar de tweede plaats (75,53 seconden). De Brit Guy Williams werd derde met Grand Cru van Paemel, een Belgisch fokproduct van Cicero. In deze reeks waren de foutloze Belgen: Catherine Van Roosbroeck, Kim Thiry, Gregory Wathelet en Stefan Corten. Klik hier voor het volledige resultaat van reeks A. Klik hier voor het volledige resultaat van reeks B. Bron: Equnews Foto: Equpics