Thonon was al vroeg in de proef aan de start met de zoon van Chacoon Blue (fokker: Stal den Bisschop) maar verzekerde zich meteen van een positie bovenaan. Het Belgische duo besloot uiteindelijk op de vijfde plaats. De overwinning was voor de BWP'er Spirit de Muze. Deze merrie van Eames de Hus uit de fokkerij van Joris De Baere werd gereden door Davide Kainich (ITA). Christian Kukuk (GER) volgde met Cee Kay (Cornado Nrw, fokker: Ulrich Bruns) op twee voor Olivier Perreau (FRA) en In Love With You (Comme Il Faut, fokker:Soizic Perruchot). 

De top tien werd nog besloten door de door van de Bucxtale gefokte Sirius Black van de Bucxtale, een zoon van Cornet Obolensky onder het zadel van Dayro Arroyave (COL).

Resultaten

Later zadelde Thonon de vijfjarige Josty de Riverland. een zoon van Quatro de Riverland om te schitteren bij de vijfjarigen. Het duo behaalde na een vlekkeloze rit het brons. Voor hen op twee kwam de BWP merrie Tarte Tatin van't Meulenhof. De dochter van Eames de Hus werd gereden door Davide Keinich (ITA) die eerder ook won bij de zesjarigen. De BWP hengst Triple Touch of Magic (Untouchable, fokker: Jan Van den Nyden) kwam met Nicolo' Viviani (ITA) op zes. De sBs merrie Nemeralda d'Ayrifagne (Emerald van 't Ruytershof) volgde op zeven. 

Resultaten