Slechts vijf ruiters konden de basisronde foutloos doorstaan maar een totaal van tien ruiters mochten aan de start komen van de barrage. Jérôme Guery vormde met Azaria Dinero (v. Mylord Carthago*Hn) één van de combinaties die de eerste ronde foutloos konden afleggen en zo dus met 0 fouten op de teller de barrage konden aanvatten. De twaalfjarige merrie tikte één balk uit de lepels, anders was hun tijd goed geweest voor opnieuw het zilver maar ze werden uiteindelijk vijfde. 

Charlotte Philippe mocht ondanks haar vier strafpunten na de basisronde ook deelnemen aan de barrage en kon die zonder fouten afleggen waardoor ze de zesde plaats, na Guery, voor haar rekening nam in het zadel van Cacharel de Amoranda Z (v. Corlensky G). 

Het was opnieuw Istanbull vh Ooievaarshof (v. Casall) die onder Abdelkebir Ouaddar het goud voor thuispubliek in ontvangst nam. De Marokkaanse combinatie kwam als laatste aan de start en reden een abnormaal snelle ronde waardoor Simon Delestre met I Amelusina R 51 (v. Dexter R) onverbiddelijk naar twee verwezen werd. Het brons was voor de Duitse combinatie David Will met Zaccorado Blue (v. Zirocco Blue VDL). 

Bekijk de volledige uitslag hier