De Belgische sterkhouder in deze Nations Cup was ongetwijfeld Wilm Vermeir. Gewapend met familiepaard Iq van het Steentje (v. Toulon) hield hij als enige een dubbele nulscore op het bord en was daarbij ook nog eens snel. Individueel leverde hem dat het brons op! Ze waren één van slechts vier combinaties die zonder fouten het parcours overleefden.

Voor zowel Gregory Wathelet als Nicola Philippaerts viel er in de eerste ronde een balk in het zand. Wathelet hield het in de tweede ronde echter droog met Nevados S (v. Calvados Z) en kwam individueel op acht. Voor Philippaerts was er met Katanga v/h Dingeshof (v. Cardento) ook een tweede nulronde, zij kwamen op negen. Olivier Philippaers rekende op de elfjarige H&M Miro (v. Diamant de Semilly) voor deze proef en kwam in beide rondes met een springfout buiten. 

Met een totaal van acht strafpunten voor het Belgische team mochten onze landgenoten nog een laatste keer de piste betreden voor de barrage, waar ze het opnamen tegen Brazilië en Zweden. Uiteindelijk werd het Brazilië die België van een tweede opeenvolgende titel in La Baule hield! 

Voor Zweden kwam Henrik von Eckermann in actie met Iliana (v. Cardento). De tienjarige KWPN merrie was snel maar tikte een balk uit de lepels, waardoor Zweden met het brons naar huis gestuurd werd. Marlon Modolo Zanotelli bezorgde zijn team de overwinning na een foutloze ronde op Grand Slam VDL, een KWPN hengstenzoon van Cardento. 

Uitslag Nations Cup
Uitslag individueel