Het bleek een loodzware 1.60m Grote Prijs in Moerzeke. De driesprong in de basis bleek voor heel wat problemen te zorgen. Eerst foutloze ronde bleek uit het boekje, geplaatst door Thibeau Spits en Calvino II de Nyze Z (Calvaro Z x Heartbreaker). Spits zette in de barrage meteen de toon met een foutloze omloop in 50,64 seconden.

Rik Hemeryck volgde met zijn knap springende Navarro van het Eelshof (Jappelloup vh Dauwhof x Poleander) aan de start. In de lijn naar de dubbelcombinatie reed Hemeryck een pas minder en klopte zo nipt de chrono van Spits. De Belg nam zo de leiding over in 50,05 seconden. Laatste aan de start van de barrage was Sanne Thijssen met haar Grand Prix-paard, Con Quidam RB.

Thijssen zette alles op alles en nam meteen een vlotte start. Het paar liet het hout in de lepels en nam meteen de winst  op bijna ZEVEN seconden verschil!

Net buiten het podium wisten slechts twee duo's de finish te halen met slechts één springfout. Als één van de laatste aan de start loodste Kim Emmen haar Inflame Go (Namelus R) naar de vierde plaats. Het paar verwees zo Thomas De Wit met Tools DW Z (Toulon) naar plek vijf.

Uitslag