En... dat werd het ook! Uiteindelijk reed Max Kühner in het zadel van Elektric Blue P (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de overwinning door in 41,73 seconden een foutloze barrage te springen. Een tijd die voor de andere ruiters maar moeilijk te evenaren bleek. Shane Sweetnam kwam met Jams Kann Cruz (v. Kannan) het dichtst in de beurt. Deze combinatie kon de nul behouden en klokte af in 43,22 seconden. Martin Fuchs mocht met Leone Jei (v. Baltic VDL) op de derde podiumtrede plaatsnemen. De combinatie kon de nul behouden en stopte de chrono na 43,41 seconden. 

De rest van de top vijf kleurde volledig Belgisch: Gregory Wathelet reed Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Hay) naar de vierde plaats door in 43,79 seconden een foutloze ronde te springen. Nicola Philippaerts, die vandaag zijn 30ste verjaardag viert, volgde met Katanga vh Dingesgof (v. Cardento 933) op de vijfde plaats. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 43,94 seconden. 

Gilles Thomas en Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker) reden een rustige barrage wat wel nog in de tiende plaats resulteerde.

Klik hier voor de resultaten