Olivier Philippaerts leverde een indrukwekkende prestatie in deze CSI5*. Rijdend op Etna du Chateau (v. Quaprice Boimargot Quincy), een voskleurige merrie geboren in 2014, demonstreerde Philippaerts uitstekende vorm en eindigde op een verdienstelijke zevende plaats. Met een tijd van 31.43 seconden toonde hij zijn vaardigheden in het uitdagende parcours, dat verreden werd over twee fasen.Een andere opmerkelijke Belgische ruiter die indruk maakte was Wilm Vermeir. Vermeir reed op Crescendo MB Z (v. Clinton I), een grijze ruin geboren in 2012, en behaalde de achtste positie. Het duo klokte af op 31.76 seconden.

Onder Belgische vlag kon ook Koen Vereecke zonder fouten finishen in het zadel van Halima van het Bonte Hof Z (v. Hos d'O). Voor Vereecke en de tienjarige merrie is dit hun debuut samen op 5* niveau, nadat Koen de teugels overnam van zijn zoon Andres. 

Met een nauwkeurig ontworpen parcours dat zowel paard als ruiter op de proef stelde, vormde de competitie een ware test voor zowel ruiters als paard. Daniel Coyle, een Ierse ruiter, liet zijn vaardigheden zien en nam de overwinning mee naar huis. Met zijn paard Legacy (v. Chippendale Z), een Zangersheide merrie, toonde Coyle zich sterk als een van de laatste combinaties aan de start. Met een indrukwekkende tijd van 29.53 seconden in de tweede fase van de wedstrijd, eiste Coyle de eerste plaats op. 

Franse ruiter Simon Delestre volgde Coyle op de voet en veroverde de tweede plaats. Samen met zijn hengst I Amelusina R 51 (v. Dexter R) liet Delestre zien dat hij een geduchte concurrent was, met een tijd van 30.14 seconden. Roberto Teran Tafur uit Colombia liet ook een opmerkelijke prestatie zien. Met zijn merrie BP Wakita (v. Pacino) eindigde hij op de derde plaats met een tijd van 30.74 seconden. De Duitse Jana Wargers en Rodrigo Pessoa uit Brazilië volgden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.