Het 1.40m hoge parcours werd rechtstreeks tegen de klok afgewerkt door de 99 aanwezige combinaties. Foulon had de 9-jarige BWP hengst Pickup de Rase onder het zadel voor deze uitdaging. Met de zoon van Jingo Di Dieu d'Arras werkte de amazone het parcours keurig foutloos af en had daarbij de snelste tijd. Het podium werd verder afgewerkt door Nederlandse combinaties, die beide rekenden op Belgische springkracht! Bart Lips had de Zangersheide ruin Davinci Z (Dutch Capitol Z) onder het zadel en werd tweede voor Sabrina van Rijswijk en de BWP merrie Quinci vd Bisschop, een 8-jarige dochter van Harley.

Joep Wenselaers nam de vijfde plaats voor zijn rekening met de 9-jarige Pipa de Yeselo (Bamako de Muze). Binnen de top tien greep James Peeters nog de achtste plaats op J'Adore (Vagabond de La Pomme). 

Resultaten

Chanel de Baets besluit de dag met zilver

De eerste dag van deze Valentijns Tour besloot met de CSI1* 1.30m rubriek. Chanel de Baets sprong naar de tweede plaats met Cybelle Z (Cicero Z). Jerry van Damme kwam met de 8-jarige Quantum de Reve (Nabab de Reve) op vijf te staan. Lies Malisart scoorde de elfde plaats met Calasca 4 (Casall) voor Maxim Godecharle en Prima vd Bisschop (Galisco van Paemel).