De top zeven behoudt zijn ruiters maar onderling wordt er wel wat geschoven. Zo moet Martin Fuchs (SUI) een plaatsje inboeten en ziet hij Julien Epaillard (FRA) zijn tweede plaats overnemen. Fuchs verdedigt zo deze week zijn titel op de Wereldbekerfinale in Omaha met een huidige plaats drie op de wereldranglijst. 

Ook Harrie Smolders (NED) zakt een plaats en komt op zes en ruilt met Conor Swail (IRL) die klimt naar vijf. Grote vorderingen voor Shane Sweetnam (IRL) want de Ier springt van plaats veertien zonder pardon de top tien binnen op acht! Ook Simon Delestre (FRA) vindt opnieuw zijn plek in de top tien en gaat van twaalf naar negen. Maikel van der Vleuten (NED) sluit de top tien af en komt van elf. 

Daniel Deusser (GER) verlaat de top tien en komt op elf terecht terwijl Kevin Staut (FRA) van tien naar veertien zakt. Ook Ben Maher (GBR) moet zijn plaats in de top tien afstaan en staat nu op zeventien ipv op negen... 

Voor ons land is het nog steeds Jérôme Guéry die het hoogst genoteerd staat hoewel hij één plaats zakt maar met z'n achttiende plaats nog steeds bij de top twintig behoort. Gregory Wathelet klimt op zijn beurt twee plaatsen omhoog en gaat van 28 naar 26! Ook Wilm Vermeir gaat van 38 naar 36, Gilles Thomas blijft op 32. Als laatste in de top 50 gaat Nicola Philippaerts van 37 naar 40 en Koen Vereecke van 50 naar 48. 

Bekijk hier de volledige Ranking


TOP TIEN

  1. Henrik von Eckermann (SWE)
  2. Julien Epaillard (FRA)
  3. Martin Fuchs (SUI)
  4. Mclain Ward (USA)
  5. Conor Swail (IRL)
  6. Harrie Smolders (NED)
  7. Marlon Modolo Zanotteli (BRA)
  8. Shane Sweetnam (IRL)
  9. Simon Delestre (FRA)
  10. Maikel van der Vleuten (NED)