51 combinaties waren vroeg uit de veren voor de ochtendrubriek van La Baule. Jérôme Guery was alvast met het juiste been uit bed gekomen en zadelde Come Away Flamingo Z, een dochter van Cardento. Het duo was één van de 23 foutloze starters en sprong met een tijd van 57,20 naar de derde plek. Onder Belgische vlag bleef ook Gregory Wathelet foutloos in het zadel van Berline du Maillet Z (v. Berlin), zij kwamen op 21.

De Franse Julien Gonin hield de winst in eigen land met een snelle tijd op Caprice de Guinfard (v. Mylord Carthago), zij klokten af op 53,90 seconden. Op twee volgde de Ier Tom Wachman met I'm Here (v. Carambole). 

Resultaten

Aansluitend werden de hindernissen opgehoogd naar 1.45m. Een springfout hield Gregory Wathelet met Nevados S (v. Calvados Z) op 32. Wat verder op 37 stond Wilm Vermeir met Eytuka of Two Notes Z (v. Emerald van 't Ruytershof). 

In de top tien zagen we het beste Belgische paard op negen. Kendra Claricia Brinkop kwam aan de start met de tienjarige Nector vd Bisschop (v. Echo van T Spieveld).