In het viersterren hoofdnummer weerklonk de Marseillaise dankzij Nicolas Delmotte en de 11-jarige Citadin du Chatellier (L'Arc de Triomphe). Op exact één halve seconde verschil volgde Jérôme Guery met de 10-jarige zoon van Quality Time, Quality Star Z. 

"Mijn paard sprong enorm goed en ik voelde Citadin goed aan. De piste lag er, ondanks drie dagen sport, goed bij. We konden dus een leuk risico nemen en zo volledig gaan voor de winst." verklaart Delmotte na afloop. "Ik kom nog niet lang aan de start met Quality Star. Ik had de ronde van Nicolas gezien en wilde snel gaan, maar toch ook voorzichtig blijven," vult Jérome Guery aan.

"Ik ben eerlijk wel wat geschrokken van de chrono, ik had geen idee dat ik zo snel was dat er nog een podiumplaats in zat. Dat geeft me veel vertrouwen en hoop voor de toekomst."

Zwitser, Niklaus Rutschi verzekerde een volledig internationaal podium. Samen met Oxana vd Bisschop (Air Jordan Alpha Z) bleef de Zwitser nipt voor op Roger-Yves Bost en Ever de Turan (Kannan).

Voor eigen publiek vervolledigde Gilles Thomas de top vijf met zijn gekeurde hengst, Ermitage Kalone (Catoki). Landgenoot, Niels Bruynseels volgde met Origi vd Vosberg (Vivant vd Heffinck) op plaats zes.

Uitslag