Over een parcours van 1.25m hoog namen net geen zeventig ruiters het tegen elkaar op in de eerste kwalificatie voor de CSI1* Grote Prijs. In deze rubriek rechtstreeks op tijd slaagde Collin erin om de scherpste tijd neer te zetten op Illy Girl de Libramont (v. Coeur de Cachas DS). De winnen tijd werd door hen op 54,57 gezet. Wim Vinckx volgde net buiten het podium en werd met Hadewyn van 't Ravennest (v. Comme Il Faut) vierde. 

Binnen de top tien nam Eliane de Beule nog twee plaatsen voor haar rekening. De amazone werd negende in het zadel van Girlybet R (v. Querlybet Hero) en volgde haarzelf op op tien met Karamelle (v. Epleaser van t Heike).

Volledige uitslag

Het Sentower Park werd geopend met de CSI1* rubriek over 1.15m waarbij Jan Vermeiren gretig twee plaatsen op het podium innam. Op het hoogste schavot mocht hij plaatsnemen met Cafeinemaes Z (v. Corico Z), het tweede hoogste met Que Sera T (v. Marius Claudius). Karline De Brabander - Vereecke nam ook twee plaatsen voor haar rekening en kwam met Istina Esqui (v. I'm Special de Muze) op vier te staan terwijl Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) voor de vijfde plaats goed was.

Volledige uitslag