In een razend spannende barrage met tien bleef de negenjarige hengst onder Stühlmeyer niet enkel foutloos maar kwam ook het snelste over de finish in een tijd van 37,24. Gudrun Patteet zorgde voor de girlpower in de top drie en stopte met Sea Coast Enjoy Z (v. Emerald) de chrono op 37,67 wat goed was voor een tweede plaats. Ook het brons bleef in België met een derde plaats voor Jens Vandenberk, die met de 17-jarige hengst Faldiano (v. Heartbreaker) als laatste de barrage binnen reed. 

Op vier volgde Gilles Thomas in het zadel van Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) en had Maartje Verberckmoes achter zich. De amazone reed gisteren ook al naar een top tien plaats en werd nu vijfde met de teugels van Guidam's Willow the Second (v. Willow) in handen. 

Wilm Vermeir mocht als eerste Belgische combinatie aantreden in de barrage. De knappe rit met Enola Gay of Two Notes Z (v. Emerald) was uiteindelijk goed voor een tiende plaats. 

"Enjoy Z kan mijn volgende toppaard worden" - Gudrun Patteet

In de persconferentie na afloop van de prijsuitreiking vertelde Patteet dat ze enorm tevreden was van haar rit. Sea Coast Enjoy Z heeft volgens de amazone alles uit de kast gehaald, en hoeft met zijn 8 jaar zeker nog niet sneller gereden te worden. De hengst moet nog ervaring opdoen, maar is zeer veelbelovend voor de toekomst. "Het is een heel dapper paard met een pittig karakter, en wanneer hij dit inzet voor zijn ruiter is hij een absolute superster", besluit Patteet.

"Ik koos voor de Sires en niet voor het BK, omdat ik echt geloofde dat dit zijn wedstrijd kon worden" - Jens Vandenberk

Faldiano is een extreem voorzichtig paard, die bijna nooit meer dan 4 strafpunten bij elkaar springt. Zijn wilskracht en meedenkend vermogen zijn ongelofelijk, hij zal altijd alles in de strijd gooien. De laatste tijd behaalden Vandenberk en Faldiano al enkele goede resultaten, wat mooie verwachtingen schepte voor de Sires proeven dit weekend. Nu de hengst volgend jaar al 18 kaarsjes zal uitblazen, was dit een belangrijke "check" op Vandenberk zijn lijstje. Verder op de checklist van het duo staan Oslo, en hopelijk ook het wereldkampioenschap in Helsinki volgend jaar.

Volledige uitslag

F.: © Houou Tomita