Met nog maar enkele ruiters te gaan stond België op de tweede plaats met een totaal van 22,89 strafpunten. Frankrijk volgde op de voet met 22,98 op de teller. Ierland stond comfortabel op één met 9,74 strafpunten. Alle drie de landen hadden nog één ruiter te gaan vooraleer de medailles werden uitgereikt. 

Leon Brutsaert was op Corleone Tour Vidal de laatste aan de start voor ons land. Voor de zoon van Mylord Carthago werden twee springfouten genoteerd, waardoor de eerdere vijf strafpunten van Evelyne Putters met Oberon Vdh (Thunder vd Zuuthoeve) opnieuw op de teller kwamen. Frankrijk zag een foutloze rit genoteerd worden en sprong zo over België naar de tweede plaats. Ierland behield ondanks vier strafpunten voor Max Wachman en Kilkenny de leiding. 

Mathieu Bourdeaud'Hui maakte op Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z) licht werk van het 1m50 hoge parcours en behield de nulscore. Individueel staan zij het best geklasseerd met een voorlopig negende plaats. Belgisch Kampioenenduo Vic de Plecker en de Zirocco Blue nakomeling Ilypsho waren eveneens op geen fout te betrappen en zien we individueel terug op eenentwintig. 

Resultaten