Zuid Duitsland heeft dit jaar te maken met een of meerdere paardenbeulen die iedere keer opnieuw toe slaan. Ondanks verschillende zoektochten en andere ondernemingen is deze persoon (of personen) nog steeds niet gepakt. Paardeneigenaren vrezen dan ook voor het leven van hun geliefde dieren. Een aantal dagen geleden was het opnieuw raak: een zeventien jaar oude ruin werd aangevallen in zijn weiland. Het paard kwam om het leven door ernstige snijwonden in de buik, waardoor interne bloedingen optraden.

Een verschrikkelijk misdrijf, maar het is slechts het topje van de ijsberg. Sinds januari 2011 stromen de meldingen binnen. Begin dit jaar werd een zestienjarige merrie in Steinweiler (Heidenheim district) met een scherp voorwerp bewerkt. Deze merrie stond overigens niet in een weiland maar op stal.

In april raakte er opnieuw een merrie ernstig gewond. Dit keer vond de aanval plaats in Oberallgäu (Bodelsberg.) De en hals van de merrie werden opengesneden. De paardenbeul hield tevens huis in het nabijgelegen Unterallgäu, Goßmannshofen en in Memmingen.

op 29 mei kwam de melding dat een merrie in Giengen (Brenz) met een scherp voorwerp was bewerkt. Haar genitalia raakten hierdoor ernstig beschadigd. Slechts een paar dagen later werd een paard in Ostallgau (Stöttwang) in de hals gestoken. Het dier overleefde de aanval ternauwernood. Op 12 juni werd eveneens in Ostallgau (Oberostendorf) een veulen meerdere malen met een mes bewerkt. Zijn moeder. Het hengstveulen van slechts enkele dagen oud stond met zijn moeder op stal. De moeder liep geen verwondingen op. Op 15 juni werd er opnieuw een paard in de nek gestoken in Ostallgau (Stöttwang).

Op 23 juni werden in Dietenheim-Regglisweiler en Illerzell een grote merrie en een pony aangetroffen met levensgevaarlijke snijwonden in de buik. Beide dieren wisten de aanval op een haar na te overleven. Na enkele weken stilte kwam er op 23 september een nieuwe melding. Twee paarden uit Brenztall waren op stal aangevallen. De dieren moesten ieder een zware operatie ondergaan om de schade te herstellen. en begin december was het dus opnieuw raak. De zeventien jaar oude Desmond werd aangevallen in zijn weiland en meerdere keren in de buik gestoken.

De politie tast nog steeds in het duister. "We weten nog steeds niet waar we moeten zoeken. We zijn er ook nog niet achter of deze zaken allemaal met elkaar in verband staan, al denken we hier natuurlijk zeker aan. We raden iedereen in deze omgeving aan om hun dieren zoveel mogelijk in de gaten te houden. Ook de dieren op stal lijken niet veilig te zijn. Het is dus raadzaam om het direct aan ons te melden wanneer men iets verdachts denkt te zien."

bron.: bokt.nl