Aanvankelijk zou Matthias Alexander Rath en Totilas deze maand deelnemen aan de World Dressage Masters in Florida, maar nu geeft de combinatie zijn forfait. Eigenaar Paul Schockemohle heeft de organisatoren vandaag laten weten dat het paard niet in staat zal zijn om te deelnemen aan de wedstrijd in Palm Beach.

Schockemohle wil het paard nog meer tijd geven om te herstellen van zijn blessure. Om zijn begrip te tonen heeft de organisatie van Wellington Classic Dressage Rath en Totilas alvast een uitnodiging gegeven voor 2013. De vervangende uitnodiging is alvast opgestuurd naar Carl Hester en Uthopia. Ondanks de afwezigheid van Rath en Totilas is de World Dressage Masters wedstrijd wel nog steeds één van de topwedstrijden in de wereld, en dat zie je aan de startlijst.

Zo zullen Steffen Peters met Ravel, Charlotte Dujardin met Valegro en Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris al zeker aan de start komen. Het prijzengeld van maar liefst €100,000 zal een grote reden zijn voor de komst van de topcombinaties.