Nu de Jumping van Mechelen is afgelopen zetten we een aantal statistieken op een rijtje. De jumping proeven van de A piste gaven maar liefst 9 ruinen als winnaars, tegenover 4 merries en 6 hengsten. In de top drie stonden maar liefst 30 ruinen, 16 merries en 8 hengsten (hengstencompetitie niet meegeteld). De gemiddelde leeftijd van de paarden die in de top drie terecht kwam is 10 jaar.

De winnaarsplaatsen gingen naar 7 belgen en 12 buitenlanders. Indien slechts één ruiter alle proeven gewonnen had was deze naar huis gegaan met 83 150 euro en twee Land Rovers. De top drie's werden gevuld door 25 belgen en 32 buitenlanders. Verder wonnen 13 mannen een proef terwijl maar 5 vrouwen deze prestatie behaalden.

In de dressuur liggen de statistieken iets anders. Zo wonnen 4 vrouwen de proeven terwijl geen enkele man een winnaarsplaats kon bemachtigen. In de top drie stonden wel 4 mannen tegenover 8 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van een winnend dressuurpaard is 12,25 jaar.

Van de winnende paarden waren 3 ruinen, 1 merrie en geen enkele hengst. In de top drie konden we wel hengsten bewonderd, al waren het er maar 2. 4 merrie en 6 ruinen sierden de rest van de plaatsen in de top drie's van de verschillende proeven. In de dressuursport konden slechts twee belgen een plaats bemachtigen in de top drie. Hiervan won geen enkele de eerste plaats. 4 buitenlanders wisten de eerste plaats wel te bemachtigen en 10 buitenlandse ruiters plaatsten zich in de top drie. Indien één amazone elke proef gewonnen had was zij naar huis gegaan met 11 690euro.