Het outdoorseizoen is van start en onmiddellijk beslist Nederlandse ruiter Albert Zoer zijn wedstrijdpaard Sam (v.Calvados) drie maanden wedstrijdrust te geven.

Het outdoorseizoen is van start en onmiddellijk beslist Nederlandse ruiter Albert Zoer zijn wedstrijdpaard Sam (v.Calvados) drie maanden wedstrijdrust te geven. Na het vertrek van Okidoki werd Sam het eerste paard van Zoer. Vader Arent Zoer legt uit waarom Sam wedstrijdrust krijgt: "Sam wordt altijd een beetje 'naar' als hij binnen op die kleine losrijterreinen tussen alle paarden moet lopen. Het is geen toeval dat hij in Leipzig twee belangrijke rubrieken won, toen hij als eerste de ring in moest en er bijna geen andere paarden op het losrijterrein waren."

Albert Zoer hoopt zich komend weekend tijdens Indoor Brabant te plaatsen voor de wereldbekerfinale, maar hij neemt Sam dus niet mee. Zoer senior sluit niet uit dat hun nieuwe aanwinst in Genève ingezet wordt. De elfjarige Samurai (v. Iroko) was afgelopen weekend onder Zoer derde in de Grote Prijs van Dortmund. (bron.: horses.nl)