Maar liefst 41 landen komen van start op de volgende Olympische Spelen, dat maakte het FEI gisteren bekend. De punten zijn dus gesprokkeld en de gelukkigen kennen hen rol. De laatste maanden werden nog de nodige punten genomen voor zij die de Olympische 'droom' wilden waarmakten. Zo zijn er in totaal een 11 landen die een individuele deelnemer mogen afvaardigen. Zo plaatsen Ierland, Portugal en Rusland zich nog nipt voor een individuele jumping deelname. Argentinië, Colombia, Ierland en Japan zullen elk 2 duo’s mogen sturen. In totaal vijftien landen zullenv vertegenwoordigd worden door voltallige jumping teams.

Bij de dressuur zijn het 11 landen die een volledig team zullen sturen naar de Britse hoofdstad. Voor een overige dertien ruiters ligt de Olympische winnaars druk op individuele schouders. Zo is het ook voor Belië dat nog de nodige punten nam in Vidauban. Alles tezamen komt dat neer op 24 landen in dressuur. De uitzonderingen zijn, Duitsland, gastland Groot-Brittannië en Nederland die elk 4 vertegenwoordigers mogen aanduiden.

Merk nog even op dat Goot-Brittanië, Canada, Duitsland, Australïe, Nederland, Zweden en Amerika elk volwaardige teams mogen sturen voor de drie Olympische paarden disciplines. Gekwalificeerde landen, definitieve lijst: klik hier