Northern Hector, het Australische Grand Prix dressuurpaard, is hondenvoer. Meer kunnen we niet zeggen, sprakeloos. Afgelopen woensdag 7 december zakte Northern Hector plotseling in elkaar en stierf aan een gesprongen aorta tijdens de warmup van CDI-W Werribee.

Toen ruiter Blas Lego een tijd later emotioneel sterk genoeg was om voor het lichaam van zijn overleden paard te zorgen, bleek de organisatie van de wedstrijd het paard al te hebben afgevoerd naar het diervoederbedrijf. Lago wist hier echter niets van en op deze manier werd hem de mogelijkheid onthouden om zelf te beslissen over de laatste rustplaats van zijn paard.

De ruiter gaf als reactie: "Ik voelde hem tijdens de changementen opeens struikelen. Ik vertelde hem nog dat hij op zijn voeten moest letten, maar hij zakte plotseling in elkaar. Ik weet zeker dat hij daarbij heeft opgelet dat hij niet op mij zou rollen. Ik had makkelijk verpletterd kunnen raken, maar dit gebeurde niet. Hij begon meteen te stuiptrekken en was ondanks hulp eigenlijk vrijwel meteen overleden.

Ik werd door de organisatie meegenomen voor een kop koffie en om mijn hoofd even op orde te krijgen. Toen hoorde ik iemand plotseling zeggen dat Hector was afgevoerd naar een bedrijf dat diervoeder maakt. Toen we eenmaal contact hadden met dit bedrijf was het al te laat. Hector was al "afgehandeld." Northern Hector werd 16 jaar oud. bron.: cyberhorse.com