Lummen Spring Tour - CSI 2012 - Eén week later...

We lieten onze pen een paar dagen rusten. Lokale-en provinciale kranten schreven immers al hun versie over Lummen en de spelbreker begin vorige week. Of u las hun verdict via a ndere mediakanalen. Ok, ok... Het zag er even somber uit, maar de weergoden waren Lummen al weer snel goed gezind. De arena's werden extra vertroeteld, een paar proeven werden niet gereden. Al het andere verliep weer vlotjes zoals al die jaren voorheen.

Verschillende prachtbeesten met dito kwaliteiten verschenen ten tonele. We waren erbij en keken ernaar.

Ronkende namen binnen de lijnen. Net erbuiten de geur van Limburgse frieten of een bakje pasta. Vers fruit. Het kon allemaal. Wat meer comfort in de "de luxe" tent waar je getuige kon zijn van prachtig werk op de Derby Arena én op de Garden Arena. Zittend op je luie stoel. Cava. Een gewoon pintje. Relaxen én vooral genieten van weer paardensport van zeer hoog niveau.

Natuurlijk kon niet iedereen met volle teugen genieten.

Je kan je wel inbeelden dat de gebroeders Postelmans al lang bezig waren met de voorbereidingen van week 2. De parking voor de trailers, in en rond de stallingen, maar vooral de staat van de arena's...want die moeten weer top worden! Woensdag immers start het circus opnieuw. Week 2. De zo belangrijke weg door het bos richting truckparking mocht dan vandaag toch afgewerkt. Vers stro werd geleverd. Het andere verwijderd uit de stallingen. Zij die 'overnachten' in de Goeslaerstraat zien het allemaal goed komen... "Les cheveaux de Michel Robert...". De groom informeert bij Stable Manager Messina naar de stallingen.

De volgende dagen zullen nog andere meesters van de kunst hun weg naar Limburg vinden. Want Limburg rocks! Limburg is passie! Passie voor de paardensport! Nu woensdag starten de jonge paarden...

Vanaf nu denken we enkel vooruit. Week 2. Laat de zon maar schijnen zou ik zeggen! tekst: Ivan Smeyers