In de Zwaar 2-ring was het goud voor Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) met Rebel King VS (v. Dream Boy).  Liesbet Van Dessel (LRV Noorderwijk) met Rocco W (v. Thorgal Biolley) en Marijke Bax (LRV Wortel) met Joberlina van de Kapel (v. Understone van de Kapel) wonnen elk een Z1-reeks.

LRV Bredene blijft een begrip als het over groepsdressuur gaat

Het viertal van LRV Ter Duinen Bredene, reed naar de nationale titel groepsdressuur in de Z-reeks bij de viertallen. LRV Grobbendonk, nog een club die inzet op groepswerking/dynamiek pakte zilver voor LRV Glabbeek. Bij de achtallen was de nationale titel in de hoogste reeks, voor LRV Oedelem Beernem.

Mooie G-Sport die verbindend werkt 

Paralympisch kampioene Michel George, ongetwijfeld een voorbeeld voor de G-ruiters verwelkomde alle deelnemers en hun supporters op het Nationaal Ruitertornooi tijdens de prijsuitreiking van de G-wedstrijd die in de voormiddag werd verreden.  

In proef 6 was er goud voor Eddy Loos (LRV overpelt) en Vanquer. Elien Laheyne (LRV Sinaai) pakte knap zilver met Dolce Vita (v. Dancer). Het brons was voor Karine Van Bever (LRV Haasrode Blanden) met Cleverboy (v. Saros van ’t Gelstelhof). Proef 5 ging naar Riet Vos (’t Perdje) met Mona. Kato van den Troost (LRV Turnhout) reed naar zilver met Cuba, voor Juniot Puttemans (’t Perdje) met Mona. In proef 4 was er goud voor Raf Louis (G-werking Limburg) met Spirit. In proef 3 won Jeroen Pozdal (G-werking Limburg) met Notaris. Steven Mertens (’t Perdje) zal zich de eerste zondag van oktober ongetwijfeld ook nog heel lang herinneren. Hij won met Mona, proef 1.