De voorbije achttien dagen trommelden acht finalisten iedereen bijeen om massaal voor hen te stemmen. Dit met het doel lid te worden van het equteam (meer info). Alle middelen werden ingezet, van 'gewone' facebook groepen tot en met lokale tv-zenders. Uiteindelijk werd het een nek aan nek race tussen Oost-Vlaming Axel Wuytack en Laurens Meynaerts uit het Brabantse Rillaar. Na de telling is het Laurens Meynaerts die zich nieuw lid van het equteam mag noemen. De derde plaats stond in de laatste minuten duidelijk bezet door Sofie Coen uit Zottegem.

Axel Wuytack verzamelde in totaal 14.599 stemmen, maar liefst 14.002 waren daarvan legitiem (er werd slechts één IP adres per computer toegestaan). Voornamelijk de enthousiaste achterban gevormd door familie, de vriendin en kennissen zorgden ervoor dat de jonge ruiter zich kon focussen op de examens terwijl de stemmen geleidelijk omhoog gingen. Meer nog wist Axel een artikel in de Gazet Van Antwerpen te versieren, een stunt die hem hoge pieken deed bewandelen.

Tot op de laatste minuuut was niet duidelijk wie het zou halen. Nadat een overbelasting van de site werd geregistreerd, dankzij ruim 14.700 bezoekers in 20 minuten, bleef het gissen naar de winnaar. Laurens Meynaerts verzamelde 14.609 stemmen, 14.012 werden hiervoor in rekening gebracht. Dankzij zijn campagnes in lokale magazines, het Laatste Nieuws en voornamelijk de lokale tv-zender zette de ruiter deze week nog een laatste sprint in naar de overwinning. Blijkbaar een succesvolle strategie. meer info over het team: http://equteam.be (in opbouw)