Belgisch junioreskampioene Lauren Vanlerberghe heeft er een bijzonder succesvol CVI opzitten in Moorsele. op het paard Strawinsky, gelongeerd door Michel Soenen, voltigeerde ze in de tweesterrencompetitie voor juniores naar een overall tweede plaats met een score van 7.155. Het hoogtepunt van haar wedstrijd was ongetwijfeld de overwinning in de freestyle van de eerste ronde met 7.460.

In de éénsterrencompetitie kwam Belgisch kampioene bij de seniors Tove Bourry aan de start. Ook zij deed het in eigen land goed op. Met Bach, gelongeerd door Linda Robben kwam ze met een totaalscore van 6.334 op een derde plaats terecht. De overwinning was voor de Britse Lesley Campbell met 6.534.

Er kwamen nog twee Belgische deelnemers aan de start van de éénsterrencompetitie bij de juniores. Marthe Peeters liet zich opmerken met een tweede plaats. Zij behaalde met Sioux du Werfat, gelongeerd door Cyriel Dockx, 6.429 en bleef daarmee net onder de 6.579 van de Duitse Franziska Peitzmeier. Ook Chadia Spoelders deed het prima, met Kalusha, gelongeerd door Michel Soenen werd ze met 5.763 vierde.

Klik hier voor alle foto's.

Bron: Equibel