Op zondag 26 december om 18 u. zal het Parelli team met Vlaamse en Nederlandse Parelli instructeurs een demonstratie geven op de B-piste van de Mechelse Nekkerhal. Parelli Natural Horsemanship is ondertussen een begrip geworden in de paardenwereld. Het is gebaseerd op de lichaamstaal van de paarden waarvan zelfs de doorwinterde ruiter nog iets kan opsteken.

Zaterdag 4 december werd in de Landelijke Ruiterschool in Oud-Heverlee de selectiedag voor het vrijspringen voor tweejarigen georganiseerd. In totaal mogen de beste 20 mannelijke en de beste 20 vrouwelijke tweejarigen van Oud-Heverlee plus een aantal van het vrijspringen in Gèsves en Ghlin naar Mechelen. Op onze website vindt u de volledige uitslag maar wij stellen graag enkele winnaars aan u voor, en dat zijn zeker geen toevalsproducten, zowel de merries als de hengsten stammen af van succesvolle vaders en moeders.

Bij de merries in Oud-Heverlee won de Zangersheide merrie Brillianthina van het Ruytenshof Z, een dochter van Bamako de Muze x Diamant de Semilly van fokker-eigenaar Bert Van Den Branden. Vader Bamako de Muze (Darco x Jalisco B) presteert erg regelmatig op 1 m 40 – 1 m 50 niveau met Karline De Brabander maar ook moeder Diamanthina van het Ruytershof doet het erg goed in de sport. Na een erg succesvolle carrière bij de jonge paarden onder het zadel van Kurt De Clercq verhuisde ze eind 2010 naar de stallen van Niels Bruynseels.

BWP Ambassadeur Nabab De Rève, nummer 7 op de world breeding ranking voor hengsten, leverde de winnaar bij de mannelijke tweejarigen namelijk de BWP’er Italo De Regor. Fokker eigenaar Johan Veldeman reed moeder Karline de Fleuri (Fleuri du Manoir) zelf succesvol in LRV klasse Zwaar. De merrie verdiende ook in de fokkerij al haar sporen met twee afstammelingen, een Latano en een For Ever, die 1 m 50 niveau lopen. Italo De Regor won de week voor Oud-Heverlee ook het vrijspringen in Waubrechtegem. In Ghlin was het Crystal du Val de Geer, een SBS’er zoon van Mister Blue (op 9 van de world breeding ranking), van fokker-eigenaar Jacques Ghuysens die aan het langste eind trok. Hij is de eerste zoon van de zesjarige Utopia du Val de Geer (Kashmir van het Schuttershof). Vooral grootmoeder Niagara du Val du Geer is een begrip in de fokkerij, zij gaf ondermeer Picobello du Val du Geer die internationaal loopt onder Ian Millar.

Ook de 8 teams die woensdag 29 december van start gaan in de Landbouwleven Darco Cup zijn bekend. In totaal kwamen 72 teams aan de start in Hulsterlo. De volgende teams hebben een ticket voor Mechelen op zak : Toulon, Thunder van de Zuuthoeve (2x), Nonstop, Emilion, Triomphe de Muze, Darco, Action-Breaker. De overwinning van de selectiewedstrijd ging naar het team van Toulon met drie foutloze omlopen. Yentl Baert reed met Fantast vh Indihof het 1 m 10, Manu De Roeck en Destiny vh Eikenhof namen het 1 m 20 voor hun rekening en Stieven Van Bunder en Baccara vh Hagenhof sprongen het 1 m 30 parcours. Op een tweede plaats, en eveneens foutloos was het eerste team van Thunder vd Zuuthoeve met Els Van Keer (Cyber), Harry Van Dijck (Bentje) en Jeroen Verschueren (Darius). Met één strafpunt werd het tweede team van Thunder van de Zuuthoeve derde met Marie Verhagen (Fortissimo), Harry Van Dijck (Citta de la ferme blanche) en Hanne Stes (Creatuur V).

bron.: jumping-mechelen.com