Op haar website haalt de Vlaanderen's kerstjumping in Mechelen even de waardes aan waarvoor het staat de komende editie, net voor de jaarwissel.  Van 26 tot 30 december zal de Mechelse Nekkerhal weer “the place to be” zijn voor elke paardenliefhebber. Topsport gegarandeerd met drie wereldbekers (jumping, mennen en voltige) en een dressuurwedstrijd van hoog niveau. Maar ook een CSI2* met heel wat Belgische en buitenlandse bekende namen en een CSIU25 voor de jonge talenten beneden de 25. Dit jaar is er ook plaats voor een nieuw initiatief van het FEI, de FEI World Jumping Ponies Trophy.  Een internationale ponywedstrijd van het allerhoogste niveau! Voor de organisatie van dit topevenement is een budget van 3 000 000 Euro nodig. Het totaal prijzengeld voor dit jaar is 618 982 Euro (inclusief twee Land Rovers) voor de internationale proeven en 24 320 Euro voor de nationale proeven. Vorig jaar kreeg Vlaanderens kerstjumping niet minder dan 85 000 bezoekers over de vloer. De voorverkoop van de tickets is gestart vanaf 17 oktober via www.teleticketservice.com. Je kan best een ticket in voorverkoop aanschaffen, dat is goedkoper en je bent zeker dat je een plaatsje hebt, want de topdagen zijn meestal in voorverkoop al uitverkocht. De openingsdag, dit jaar maandag 26 december, is traditioneel voorbehouden voor de jongsten met de Grote JM Kids Day Show, een wervelende show met pony’s, paarden, dansnummers en muziek gebracht door de bekende groepen Prinsessia en de Ghost Rockers. Nieuw op het programma is de Integration Day voor de G sport, waarbij de sport voor anders validen in de spotlights komt te staan.  De Integration Day wil ook mindervaliden en kansarmen de mogelijkheid te geven deze avond bij te wonen. Maandagavond kennen we tevens de winnaars van de diverse Awards die telkens op het einde van het jaar toegekend worden. Nadat één van de sponsors zich in laatste instantie terugtrekt, is CDI Mechelen genoodzaakt om met één ster te zakken naar een CDI4*. Voor dressuurminnend België zonder gevolgen want sportief zal Mechelen nog steeds het decor blijven voor prachtige sport met de grootste sterren van de dressuurwereld. Zoals vorig jaar worden dinsdag, de eerste dressuurdag de selecties gereden voor de finales, de Kür GP en Inter I, die woensdag op het programma staan. Na de dressuur is de piste op dinsdag heel de dag gereserveerd voor de fokkerij met de proeven voor goedgekeurde hengsten en als hoogtepunt de Léon Melchior Open Sires of the World. De avond wordt afgesloten met de Land Rover Masters, waarbij de winnaar meteen met een gloednieuwe Discovery Sport naar huis kan. Woensdagavond komen avondprogramma de springruiters aan de beurt met de finale van het CSIU25, de CSIW5 prijs KBC Bank & Verzekeringen en de Flandria Rent Six Bar.

Donderdag biedt een zeer gevarieerd programma: de FEI Wereldbeker voltige, de warm up van het mennen en verscheidene internationale springproeven. Donderdagavond staat met stip genoteerd voor de springruiters met de Grote Prijs Sport Vlaanderen, daarna gaan alle remmen los in de Fancy Dress.
Naar vrijdag kijkt natuurlijk iedereen al uit met als top of the bill de Longines FEI Wereldbeker Jumping presented by Land Rover, gedoteerd met 150 000 Euro prijzengeld en ook hier een Discovery Sport voor de winnaar. Vrijdagavond sluiten de menners de vijfdaagse af met de FEI Wereldbeker Vierspan wat steeds weer uitdraait op één groot feest! Dit is slechts een bondig overzicht van het programma op de A piste, tegelijkertijd hebben we ook op de B piste een zeer volledig programma gedurende de 5 dagen met spannende nationale en internationale springproeven, heel wat regionale en nationale finales voor paarden en pony’s en ook de finale van het Zangersheide vrijspringen voor tweejarige paarden. Wat de infrastructuur betreft, heeft Jumping Mechelen weer wat anders voorzien. De B piste zal dit jaar centraal gelegen zijn met daarrond de standen en eet- en drinkgelegenheden langs de piste. Dit alles om toch weer net iets anders aan te bieden en het aangenamer te maken voor publiek en standhouders. Kom dus zeker een kijkje nemen in de Nekkerhal tussen en Kerst en Nieuw! bron: jumping-mechelen